Sobe Gazetesi 2024 - 21 Aralık 2012 Maya Kehanetleri ve Kıyamet Günü
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
21 Aralık 2012 Maya Kehanetleri ve Kıyamet Günü

Ne zamandır ‘21 Aralık 2012 Maya Kehanetleri ve Kıyamet Günü’ Senaryolarını Büyük Bir Korku, Merak, Acabalarla Takip ediyoruz…

Kıyamet Günü, ölümden sonra dirilme, canlanma, diriliş kıyam ise; ayakta durmak, dikilmek, doğrulmak, kalkmak, dik durmak, ayakta bulunmak saygı göstermek, bir işe kalkışmak, karşı durma, ayaklanma gibi sözlük anlamlarına geliyor. Peki, nedir maya takviminde kıyamet gününü bize düşündüren?

Maya takvimine göre bu tarihte dünyanın sonunun geleceÄŸine inananlara cevap veren NASA yetkilileri ‘21 Aralık 2012 tarihinde Maya takviminin sona ermediÄŸini Mayalar için uyanışın ve insanlığın doÄŸmalardan sıyrılıp tekrar birliÄŸe döneceÄŸi bir dönemin baÅŸlangıcı olacağını’ söylüyorlar.

-Bir kıyamet günü senaryosu; Nibiru isimli gezegen uzak bir galaksiden kopup gelecek ve dünyaya çarpacak. NASA yetkililerinin bu konuda görüşü ‘Her gece gökyüzünü inceleyen binlerce astronom böyle bir ÅŸey görmedi ve çekim gücünü de fark etmediler’ ÅŸeklindedir. Gökbilimcilerinin paniÄŸe neden olmamak için bu bilgiyi halktan gizlediklerini düşünenler de var! Aynı sırrın birkaç yıldır insanoÄŸlundan gizlenebileceÄŸini düşünebilir miyiz?

-Bazıları GüneÅŸ fırtınası olacağını söylüyor. NASA son dönemde sık yaÅŸanan güneÅŸ fırtınalarının da güneÅŸin 11 bin yılda en yüksek noktaya ulaÅŸmasını 2013 Mayıs’da yaÅŸanacağını bunun güneÅŸin doÄŸal döngüsünün bir parçası olduÄŸuna dikkat çekiyorlar.

- 21 Aralık 2012’de gezegenlerin bir sıraya dizileceÄŸi ve bunun deniz seviyelerini etkileyeceÄŸi ve dünyada felaketlere sebep olacağı söyleniyor. NASA yetkilileri bu konudaki iddialara ise ÅŸu yanıtı veriyor. ‘ 2012’nin Aralığında herhangi bir dizilme durumu olmayacak. Olsa bile bunun dünya üzerinde bir etkisi olamaz. GüneÅŸ Sistemi'nde Dünya’daki deniz seviyesi üzerinde etkili olabilecek iki gökcismi GüneÅŸ ve Ay’dır. DiÄŸer gezegenlerin dünya üzerindeki etkisi göz ardı edilecek kadar küçüktür.’

-Eksen ya da manyetik kutup kayması da 21 Aralık’la ilgili senaryolardan biri. Dönüş ekseni kayamaz. Çünkü Ay Dünya’nın etrafında dönerken, Dünya’yı dengede tutar ve bu eksen kaymasına izin vermez. Manyetik alan bazı zamanlarda yer deÄŸiÅŸtirir ancak, son deÄŸiÅŸim gerçekleÅŸtiÄŸinde bu 780.000 yıl evveldi ve böyle bir olayın Aralık ayında olacağına dair hiçbir kanıt yok. NASA ‘Farz edelim ki eksen kaydı. Böyle bir durumun yaratacağı tek sorun, pusulalarımızı yeniden ayarlama zorunluluÄŸumuz olur’ diye konuÅŸuyor ve ‘Maya Takvimi ile ilgili sadece bir çevrim bitiyor ve yeni bir çevrim baÅŸlıyor. Tıpkı bizim takvimimizin 31 Aralık’ta bir çevrimi tamamlaması ve 1 Ocak’ta yeni bir takvimin baÅŸlaması gibi’ diye ekliyor.

21Aralık 2012 insanlığı anlama devrinin başlangıcı olduğu düşünülüyor. Eğer, düşüncelerimiz enerji ise ve tüm Dünya insanlığı bu tarihle ilgili ortak bir inanış, uyanış, değişim, arınma hissediyor ve düşünüyorsa; bu kadar büyük enerji ve inanış, dünyada büyük bir değişime neden olamaz mı?

21 Aralık 2012 tarihi, iyiye ve güzele kanatlanma ve yükselme olarak ifade ediliyor. Bazı ÅŸeylerin toptan deÄŸiÅŸeceÄŸinin sinyallerini alıyoruz ama ne yazık ki, Türkiye’de bu manevi devrimin doÄŸru anlaşıldığını göremiyoruz. AKP Hükümetince; 21 Aralık 2012’ de arınıp Altın ÇaÄŸ’a geçmek için ÅŸimdiden   ‘vücut bedenden, ışık bedene’ Maneviyat Bakanlığı kurularak veya Bakanlıklar içinde yer verilerek geçilecek. Oktay SARAL insanları bu ÅŸekilde dizayn edeceklerini söylüyor. Kutlamaya baÅŸlayalım…


Toplam Görüntülenme : 87109
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!