Sobe Gazetesi 2024 - Ücretli Çalışan Mimarlar 2013 Yılı Asgari Ücreti Hakkında Açıklama
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Ücretli Çalışan Mimarlar 2013 Yılı Asgari Ücreti Hakkında Açıklama

Ücretli Çalışan Mimarlar 2013 Yılı Asgari Ücreti Hakkında Açıklama

Özel sektörde ücretli çalışan mimarların çalışma koşulları ve ücretlerinin belirlenmesine yönelik, Şube bünyesinde yürütülen çalışmaların, Mimarlar Odası ve TMMOB bünyesine taşınması ile birlikte, yapılan ortak çalışmalar ilk meyvelerini vermiştir.

Sosyal güvenliğin toplumun tüm bireyleri için temel bir hak olduğu gerçeğinden hareketle;

  • sosyal güvenlik hakkından yoksun bırakan kayıt dışı istihdam ve emeklilik haklarının eksik tesisine etki eden ücretlerin SGK’ya eksik bildirimini önlemek,
  • sosyal güvenlik kavramının temel bir hak olduÄŸunu toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini ve bu hakkı koruyan kurumların tanıtılmasını saÄŸlamak,
  • üyelerimizi yeni düzenlemeler ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek,
  • toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluÅŸmasını saÄŸlamak

amacıyla; mühendis, mimar ve ÅŸehir plancılarının düşük ücretle çalıştırılmaları ve alınan ücretin, Sosyal Güvenlik Kurumu’na eksik bildirilmesinin önüne geçilebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları BirliÄŸi arasında 31 Temmuz 2012 tarihinde iÅŸbirliÄŸi protokol imzalanmıştır.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile SGK arasında yapılan bu protokol gereğince, ücretli çalışan mimar ve mühendisler için, 2013 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücret 2.700 TL (ikibinyediyüz Türk Lirası) olarak belirlenerek TMMOB tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna 7 Aralık 2012 tarihinde bildirilmiş olduğundan; hizmet sözleşmesiyle ücretli olarak çalışan mimarların 2013 yılı için asgari ücreti brüt 2.700 TL olarak uygulanacaktır.

Ücretli çalışan mimarların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sorunlarının çözümü noktasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi çalışma gruplarında görev alabilir, ücretsiz hukuk danışmanlığımızdan yararlanabilirsiniz.

Saygılarımla,

Tezcan KarakuÅŸ Candan
42.Dönem Yönetim Kurulu a.
Sekreter Ãœye


Toplam Görüntülenme : 82519
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!