Sobe Gazetesi 2024 - Finlandiya’dan Ankara’ya (Çocuk Dostu Şehir Ankara için) Mimarlık Köprüsü
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Finlandiya’dan Ankara’ya (Çocuk Dostu Şehir Ankara için) Mimarlık Köprüsü

Finlandiya'dan Ankara'ya (Çocuk Dostu Şehir Ankara için) Mimarlık Köprüsü

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Finlandiya Büyükelçiliği Finlandiya'daki okul yapıları sergisini Ankara'ya getirmek için el ele verdi.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ve Finlandiya BüyükelçiliÄŸi, Finlandiya Mimarlık Müzesi ve Cer Modern ile birlikte 7 mart -31 Mart 2013 tarihlerinde, “The Best School in The World”u , 21.yy 'da Finlandiya'daki  en iyi okulların  mimari proje sergilerini Ankara'ya getiriyor.

Ankara ValiliÄŸi  ve Unicef ile  birlikte yürütülen Çocuk Dostu Åžehir Ankara projesi kapsamında, okul yapılarına iliÅŸkin  sorumluluk üstlenen Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Finlandiya BüyükelçiliÄŸi ile birlikte, Finlandiya'daki eÄŸitim sistemini ve okul yapılarının mimarilerinin tartışılacağı bu etkinlikle Ankara'nın Çocuk Dostu Åžehir olmasında önemli bir deneyimi, eÄŸitimcilere, mimarlara, öğrencilere ve kentlilere saÄŸlamış olacak. Ankara'da mimarlarla ve kentlilerle buluÅŸacak. Sergi için Finlandiya BüyükelçiliÄŸi Kültür AtaÅŸesi  Mervi  Nousiainen Mimarlar Odası Ankara Åžubesi'ne bir ziyaret gerçekleÅŸtirdi.

Sergi'nin ayrıntılarının konuÅŸulduÄŸu toplantıya Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı ve Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan katıldı. Cer Modern'de gerçekleÅŸtirilecek olan sergi kapsamında 14 Martta Finlandiya'dan eÄŸitimci ve mimarların katılımıyla okul yapıları ve eÄŸitim sistemi tartışılacak. Sergi süresince Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi, çocukların okul düşlerini açığa çıkartacak atölye çalışmaları ve etkinlikler koordine ederek, serginin öğrenciler ve eÄŸitimciler tarafından izlenmesini saÄŸlayacak. 

“Sergi’den çok etkilenmiÅŸtik”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, "önümüzdeki günlerde bu serginin tüm kentlilerle eğitimcilerle ve öğrencilerle buluşması için Ankara Valisi ile görüşeceğiz, çocuk dostu şehir Ankara projesi kapsamında bu sergiyi Finlandiya Büyükelçiliği ile Ankara'ya getirmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan sergi hakkında, "Sergiyi Helsinki'de yapılan bir kongre sırasında Finlandiya mimarlık müzesinde gezmiş ve çok etkilenmiştik. Çocukları özgürleştiren ve eğitimde yaratıcılığa önem veren Finlandiya'nın okul yapıları ve eğitim sistemi deneyimlerinin paylaşılmasını önemsiyoruz.

Kültürler arası bir köprü,  evrensel deÄŸerle birlikte, çocuklar için daha iyi eÄŸitim, daha iyi okul yapıları, Çocuk Dostu kavramında önemli bir yer teÅŸkil ediyor.Bu tür önemli sergiler önce Ä°stanbul'a geliyor oysa Ankara bu ülkenin BaÅŸkenti  bu nedenle serginin ilk olarak Ankara'da açılması ve sonra Ä°stanbul'a gitmesini de BaÅŸkent kimliÄŸi açısından oldukça deÄŸerli buluyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.  


Toplam Görüntülenme : 70723
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!