Sobe Gazetesi 2024 - Başbakanlık binasına vicdan mührü
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Başbakanlık binasına vicdan mührü

Başbakanlık binasına vicdan mührü

BaÅŸkent dayanışması – Ben Ankara bileÅŸenleri, AOÇ’de yükselen BaÅŸbakanlık Hizmet Binası önünde bir araya gelerek, binayı mühürledi.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi içerisinde 650 milyon liraya mal olacak olan ve BaÅŸbakanlık Hizmet Binası tepki çekmeye devam ediyor. 36 örgütün içinde bulunduÄŸu BaÅŸkent Dayanışması – Ben Ankara bileÅŸenleri bugün BaÅŸbakanlık Hizmet Binası önünde protesto eylemi gerçekleÅŸtirdi. Davullu, zurnalı gerçekleÅŸen protestoda BaÅŸbakanlık bina inÅŸaatına girmek isteyen eylemcilere polis izin vermeyerek, inÅŸaat alanı önünde barikat kurdu. BaÅŸkent dayanışması – Ben Ankara bileÅŸenleri mühürlemeyi inÅŸaat alanı önünde gerçekleÅŸtirdi.

“Çocuklarımızın geleceÄŸinin çalınmasına izin vermeyeceÄŸiz”

Eyleme CHP Ankara milletvekillerinden Levent Gök ve Gökhan Günaydın da destek verdi. BileÅŸenler adına Basın açıklamasını Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan okudu. Açıklamada; “Atatürk Orman ÇiftliÄŸinde büyüyen bu hukuksuzluÄŸu duymazdan gelemeyiz, görmezden gelemeyiz, yöneticilerin kulakları ne kadar sağırsa, bizim yüreklerimiz o kadar insan… Bu ülkede her yönetim döneminde AOÇ arazisi parça parça  iç edildi. Ama en büyük tahribatını ÅŸimdi yaşıyor… Bir ülkenin baÅŸbakanı olacaksınız ve baÅŸka yer yokmuÅŸ gibi gelip Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisinde aÄŸaç keserek BaÅŸbakanlık Hizmet binası yaptıracaksınız, geçmiÅŸin izlerini silmeye çalışacaksınız, hem de 840.000 işçinin maaşına denk bir bütçeyle… Bugün bu ülkeyi yönetenler geldikleri yerleri unutabilirler, geçmiÅŸimizi, Cumhuriyetin özgürlükçü deÄŸerlerini iflah olmaz bir öfkeyle silmek isteyebilirler… Ancak bilmeliler ki,  biz daha ölmedik… Atatürk Orman ÇiftliÄŸi için geleceÄŸimiz için hala nefes alıyoruz... Bugün herkes bilmeli ki burada tarihe not düşüyoruz. Haksızlık ve hukuksuzluk bir ülkenin baÅŸbakanlığı tarafından yapılırsa, kurumlar, ilgililer, görevlerini yapmazsa, BaÅŸkentin ortasından hukuksuz ve vicdansız bir ÅŸekilde yeÅŸilin tam ortasında baÅŸbakanlık hizmet binası yükselirse ne yaparsanız, bizde onu yapıyoruz… BaÅŸbakanlığın hukuksuzluÄŸunun belgesini tescil ediyor, kamu vicdanında kaçak olarak yapılan AK-Sarayı Mühürlüyoruz… Tarihimizin ve çocuklarımızın geleceÄŸinin çalınmasına asla izin vermeyeceÄŸiz.” Sözlerine yer verildi.  

Candan, BaÅŸbakanlık binasının ruhsatının henüz ellerine ulaÅŸtığını ve ruhsatta kimlik ve mimar ismi olmadığını da belirterek “ ruhsatı olsa da BaÅŸbakanlık hizmet binası kamu vicdanın da kaçak bir binadır. Kamu vicdanı adına mühürlüyoruz” dedi.

Kitlesel katılımla gerçekleÅŸen eylemde bileÅŸenler mühürlemenin ardından bira fabrikasına doÄŸru yürüyüşe geçtiler, yol üzerinden geçen araç sürücüleri de kornalar eÅŸliÄŸinde eylemcilere destek çıktı. “Atatürk Orman ÇiftliÄŸi için geleceÄŸimiz için yürüyoruz” yazan pankart taşıyan bileÅŸenler, ellerinde düdüklerle,  ıslıklarla, ben Ankara marşıyla Bira fabrikasının önünde, Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan’ın konuÅŸmasıyla ve  Bira fabrikasının yıkılmaması gerektiÄŸinin vurgulanmasıyla eylemi son buldu.  


Toplam Görüntülenme : 82193
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!