Sobe Gazetesi 2024 - THY işçileri eylemlerini sürdürüyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
THY işçileri eylemlerini sürdürüyor

THY işçileri eylemlerini sürdürüyor

THY ve Teknik A.Ş. işe geri dönüş mücadelesini sürdürüyor.

 

THY ve Teknik A.Åž işçileri 257 gündür Atatürk Havalimanı’nın Dış Hatlar GeliÅŸ kapısının önünde iÅŸe dönüş mücadelesi veriyor. Grev yasağına karşı mücadele etmeleri sebebiyle gerekçesiz, tek taraflı iÅŸ sözleÅŸmeleri feshedilen 305 işçi yarın Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda oturma eylemi düzenleyecek. Eyleme ayrıca Sendikal GüçbirliÄŸi Platformundan Belediye-Ä°ÅŸ - Deri-Ä°ÅŸ Sendikaları, DÄ°SK- Emeklisen Aksaray 3 Nolu Åžubesi destek verecek. Hava – Ä°ÅŸ Sendikası bugün yaptığı basın açıklamasında;  tüm sendikaları ve STK’ları mücadeleye destek olmaya çağırdı. Açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi: “Bu fesihlerin baÅŸ sorumlusu, bu yasağı talep eden THY A.O. Yönetimi ve bu kanun deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifini hazırlayan, TBMM’den tüm muhalefet partilerinin itirazına raÄŸmen bu kanun deÄŸiÅŸikliÄŸini jet hızıyla Meclis’ten geçiren AKP grubudur. Grev yasağını sizlerin desteÄŸi ile aÅŸtık. Åžimdi sıra iÅŸe geri dönüşlerin saÄŸlanmasında. Tüm sendikalarımızı, sivil toplum kuruluÅŸlarımızı, emek ve demokrasiden yana tüm yurttaÅŸlarımızı bu haklı ve onurlu mücadelemizde bizlere destek olmaya, mücadelemizde yanımızda yer almaya çağırıyoruz.”

 

 

 

 

 

 


Toplam Görüntülenme : 102181
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!