Sobe Gazetesi 2024 - Mamak düşleri paylaşıldı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mamak düşleri paylaşıldı

Mamak düşleri paylaşıldı

Mamak Askeri Cezaevi değerlendirme konferansı jüri ve katılımcılarla yapıldı

Darbelere tanıklık yapan ve iÅŸkencelerle anılan Mamak Askeri Cezaevi’nin kamusal alana dönüşmesi için bir düşü gerçekleÅŸtirmek üzere yola çıkan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Kent Düşleri yarışmasının projelerini bugün jüri ile birlikte kentlilerle paylaÅŸtı. Kentlilerden tanıklardan, mimarlardan ve destekleyen kurumlardan oluÅŸan Büyük bir Jüri önüne çıkan projeler tanıkların, mimarların ve kentlilerin sorularıyla tartışılarak deÄŸerlendirildi.

Konferansta açılış konuÅŸmasını Mimarlar Odası Ankara Åžube Yönetim Kurulu Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan yaptı. Candan konuÅŸmasında Kent Düşleri sekizinci yarışmanın müjdesini verdi. Candan Kent Düşleri Proje Fikir Yarışması’nın sekizincisinin riskli alan ilan edilen SaraçoÄŸlu Mahallesi’ni de kapsayacak ÅŸekilde vekâletler bölgesi için açılacağını açıkladı. Candan, DeÄŸerlendirme konferansının amacına ulaÅŸtığının altını çizerek,   “Ulucanlar Cezaevi’nden Mamak Cezaevine uzanan kent düşleri yarışmasında, Ulucanlar Cezaevi2nde gerçekleÅŸen bir düşü yaÅŸadık. Mamak Belediyesi’nin bugün burada destekleyen kuruluÅŸ olarak, danışman jüri üyesi olarak bulunması, Mamak Cezaevi’nin kamusal kullanımı ve bellek mekanı olarak toplumla buluÅŸması açısından umudumuzu büyütüyor. Bugün yapılan deÄŸerlendirme ve tartışma ile fikirler büyük jüri önüne çıktı. Jüri tüm deÄŸerlendirmeleri göz önüne alarak,  ödül alanları belirleyecek. Ödül alan fikirler 18 Åžubatta ilan edilecek. Ödül töreni 12 Mart’ta yapılacak böylece Mamak Askeri Cezaevi Yarışması 12 Eylül’den 12 Mart’a uzanan süreci toplumla paylaÅŸacağız.” Dedi.

Ä°nÅŸaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleÅŸtirilen konferansta jüri üyelerinin yanında çok sayıda mimar ve mimarlık öğrencisi de katıldı. 2 kategoride deÄŸerlendirilecek olan eserlerden 20 projenin sunumu yapılırken, ağırlıklı olarak da müze fikrinde yoÄŸunlaşıldığı görüldü.  Ã–dül alan eserler yarın açıklanacak. 


Toplam Görüntülenme : 124800
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!