Sobe Gazetesi 2024 - Bugünün ve yarının okulları
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Bugünün ve yarının okulları

Bugünün ve yarının okulları

 

Dünyanın en iyi okulları sergisi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ve Finlandiya BüyükelçiliÄŸi ortak çalışmasıyla Ankara’da sergileniyor.

 

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Finlandiya BüyükelçiliÄŸi ve Finlandiya Mimarlık Müzesi ile birlikte ortaklaÅŸa Ankara’ya getirdiÄŸi “Dünyanın En Ä°yi Okulu- Yirmi Birinci Yüzyıl Finlandiyası’ndan Yedi Okul” isimli mimari resim ve heykel sergisinin açılışı yapıldı.

 

Finlandiya Mimarlık Müzesi tarafından hazırlanan sergi, 2000’lerde inÅŸa edilenler arasından seçilmiÅŸ bazı Fin okullarına odaklanıyor. 2010 sonbaharında gerçekleÅŸen Venedik Mimarlık Bienali’nde sunulan sergi, Türkiye’ye gelmeden önce Fransa ve Amerika BirleÅŸik Devletler’inde sergilendi.

 

Serginin açılışı Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ve Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan tarafından yapıldı.  Hakkan Ãœlkemizde son dönemde yoÄŸun olarak tartışılan EÄŸitim sistemi ve niteliÄŸi ile ve EÄŸitim Yapılarındaki Mekansal  dönüşümün kötü örneklerini yaÅŸandığını bu serginin böylesine bir süreçte açılmasının oldukça anlamlı olduÄŸunu belirtti ve  Ã¶ÄŸrenmenin her zaman mekândan etkilenen bir süreç olduÄŸunu söyledi. Hakkan “ Fin okul mimarisini yansıtan sergi, Fin okul sistemine genel bir bakışı ortaya koyuyor. EÅŸitlikçi, çaÄŸdaÅŸ bir eÄŸitim modeli olarak, okul mimarisinin geliÅŸimini izlememize olanak saÄŸlayan bir sergi aynı zamanda. Türkiye’de geç kalınmış da olsa eÄŸitim yapılarının, çaÄŸdaÅŸ eÄŸitimle örtüşür ÅŸekilde mekânların dizaynedilmesini diliyoruz. Bizimle iÅŸbirliÄŸi içerisinde bulunan ve serginin Türkiye’ye gelmesine ön ayak olan Finlandiya BüyükelçiliÄŸi’ne teÅŸekkür ederiz”  dedi.

 

Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, ise yaptığı açılış konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi: “EÄŸitim felsefesi, kırk yıl kadar önce gerçekleÅŸen eÄŸitim reformu, öğretmen mesleÄŸinin saygınlaÅŸtırılması, ve öğrenme ortamının daha farklı bir gözle görülmesi Finlandiya için elzem koÅŸullardandır. Okul binaları öğrencilere ve öğretmenlere hitap edecek bir atmosfer sunmalı. Binalar doÄŸa ve içerisinde bulunduÄŸu çevreyle etkileÅŸim içinde olmalı, öğrencilere ve öğretmenlere ilham vermek zorundadır.”

 

Kokteyl eÅŸliÄŸinde devam eden, “Dünyanın en iyi okulları” açılışına ilgi yoÄŸun oldu. Geleneksel ard arda sırlardan oluÅŸan ortamların dışına çıkan farklı okul ortamlarını, yarının okullarını merak edenler için sergi 30 Mart’a kadar Cer Modern’de görülebilecek.

 


Toplam Görüntülenme : 84559
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!