Sobe Gazetesi 2024 - Alıcılar ve Satıcılar Giremez
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Alıcılar ve Satıcılar Giremez

ALICILAR ve SATICILAR GÄ°REMEZ   

Emek Ä°nÅŸaatın ihaleye çıkardığı Akün ve Åžinasi Sahnelerinin satışı BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri tarafından protesto edildi.   

BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri, Akün ve Åžinasi Sahneleri’nin satılmaması için “ Sanata Sarılıyoruz” eylemi yaptı. Dayanışma bileÅŸenleri Akün Sahnesi önünde buluÅŸarak, “Kente ihanetin ihalesi olmaz” dedi. Eylemciler, Akün ve Åžinasi sahnelerine sarı ÅŸerit çekerek “Akün ve Åžinasi Sahnelerine Sarılıyoruz” dedi. Åžeritin üzerinde yazan sloganları dikkat çekti. Eylemciler Akün ve Åžinasi sahnelerini sattırmayacağız diyerek birbirlerine sarılarak sahne önünde bedenleriyle duvar ördü.  Ä°hale, sloganlarla ve ÅŸarkılarla protesto edildi.

Akün ve Åžinasi sahnesinin birçok tiyatro festivaline ev sahipliÄŸi yaptığını faal olarak çalışır durumda olduÄŸunu vurgulayan bileÅŸenler, “AKP elini tiyatrodan çek” sloganları attı.

“Sahneleri Kültür Bakanlığı alsın”

BileÅŸenlerin sözcülüğünü Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan yaparken, basın açıklamasını TOBAV genel sekreteri Meltem Keskin Bayur okudu. Bayur  “Akün ve Åžinasi sahnelerinin rant uÄŸruna satılması ya da kapatılması kabul edilemez. Ä°ngiltere'de bir tiyatro binası kapatılmak istendi Ä°nsanlar tiyatroların satılmaması için tiyatronun önünde yattı. Hükümet insanların bu tepkisine karşılık binayı satın aldı. Åžimdi biz de Akün ve Åžinasi Sahnesine sarılıyoruz, bırakmıyoruz. Sahneler Emek Ä°nÅŸaat bünyesinden alınsın, sahneleri Kültür ve Turizm Bakanlığı alsın istiyoruz. Åžinasi ve Akün sahneleri Ankaralıların hafızasının bir parçasıdır onların yıkılması demek ÅŸehrin belleÄŸinin yaÄŸmalanması demek. ” dedi.

Basın açıklamasının ardından söz alan Tezcan KarakuÅŸ Candan eylemin amacını ÅŸu sözlerle dile getirdi: “ Bütün yaÅŸam alanlarımızı daraltmak isteyen AKP hükümetine karşı, kentsel muhafeletin odağı olmaya baÅŸlayan BaÅŸkent Dayanışması AOÇ için, meydanlarımız için, yeÅŸil alanlarımız için, kültür ve sanat mekânlarımız için, bizi bizi yapan bizi insan yapan bizi baÅŸkentli yapan her ÅŸey için mücadele ediyoruz. Burası bir sanat mekânı buraya alıcılar ve satıcılar giremez, burada insan olanlar sanattan anlayanlar kültürden anlayanlar girebilir sadece. Bunu vurgulamak için sanata sarılıyoruz Akün ve Åžinasi Sahnelerine sarılıyoruz. Sahneler satılmasın.”  

BileÅŸenlere CHP milletvekillerinden Emine Ãœlker Tarhan, Ä°zzet Çetin ve Dilek Yılmaz’ın  yanı sıra çok sayıda tiyatro ve opera sanatçısı da destek verdi. 


Toplam Görüntülenme : 75444
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!