Sobe Gazetesi 2024 - Başkent Dayanışması kentin kaynağına yürüyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Başkent Dayanışması kentin kaynağına yürüyor

Başkent Dayanışması kentin kaynağına yürüyor

Başkent Dayanışması Bileşenleri 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde eylem hazırlığında.

BaÅŸkent Dayanışması- Ben Ankara bileÅŸenleri Dünya Tiyatrolar gününde roma tiyatrosu önünde buluÅŸuyor. Son eylemlerini Akün ve Åžinasi sahnelerinin satılmaması için gerçekleÅŸtiren grup, “Kentin Kaynağına Yürüyoruz” diyerek Dünya Tiyatrolar gününde eylem çaÄŸrısı yaptı. BileÅŸenler yaptıkları çaÄŸrıda ÅŸu ifadelere yer verdi: “Antik Roma Tiyatrosu, Ankara’da Ulus Semtinde Hisar Caddesi ile Pınar Sokak arasında bulunmaktadır. Julius Claudiuslar Dönemi M.Ö.27-M.S.54 yılında yapılmıştır. 1982 yılında bir inÅŸaatın kazısı sırasında ortaya çıktı. Åžimdi o çok deÄŸerli tarihsel ve kültürel birikimi ile Bizim yaÅŸantımızda. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Ankara’da da Roma’ya çıkan yol var, kentimizin kaynağına yürüyoruz. 2050 yıllık tiyatromuza sahip çıkıyoruz.”

“ETHOS bizimle yürüyor”

BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri, saat:12.00’de Roma Tiyatrosu önünde buluÅŸacak. Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan, Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali’nin de aynı gün BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri ile yürüyeceÄŸini söyledi. Candan ayrıca, “27 Mart saat:12.00’de her yol Roma Tiyatrosu’na çıkıyor, tüm kentliler ister yürüyerek ister otobüslerle Roma tiyatrosuna gelerek, bizimle buluÅŸabilirler” dedi. 


Toplam Görüntülenme : 86971
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!