Sobe Gazetesi 2024 - Temsilciliklerle mesleki sorunlar tartışıldı.
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Temsilciliklerle mesleki sorunlar tartışıldı.

Temsilciliklerle mesleki sorunlar tartışıldı.  

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi temsilcilikleriyle Karabük’te bölge toplantısı gerçekleÅŸtirdi. Bölge sorunlarını ve mimarlığı tartıştı.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi temsilcilerini Karabük’te topladı. Safranbolu’da Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde yapılan toplantıya M,imarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan, Ankara Åžube Yönetim Kurulu Ãœyesi Ali Atakan ve Yönetim Kurulu Yedek Ãœyesi Özlem katıldı. Toplantıda Bolu, Zonguldak, Çaycuma, Çorum, Karadeniz EreÄŸli, KırÅŸehir, Sivas, Tunceli temsilcilikleri bulundu. Açılış KonuÅŸmasını Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan yaptı. Hakkan: “Ankara Åžubesi olarak en fazla temsilciliÄŸe sahip olan ÅŸubeyiz. Bölge toplantılarında zenginliÄŸimizi bir kez daha görüyoruz. Temsilciliklerimizin de yürüttüğü kent mücadelesi bizi güçlü kılıyor. AOÇ ve SaraçoÄŸlu2nu kaybetmemek için Ankara’da mücadele yürütüyoruz, ve mücadele etmeye devam edeceÄŸiz. Kent mücadelesi aynı zamanda mesleki sorumluluÄŸumuzdur” dedi.

Karabük Temsilcilik BaÅŸkanı Mehtap baÅŸaran “ Cumhuriyet Kenti Karabük” baÅŸlıklı bir sunumla Karabük’ün tarihini, yapılaÅŸmayı, imar planlarını anlattı. Prof. Dr Aysun Özköse ise Safranbolu’nun tarihini ve kültürel miras varlığını aktardı.

 

Karabük TOKÄ°SÄ° 

Mehtap BaÅŸaran yaptığı sunumda TOKÄ°’nin Karabük’te yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verdi. BaÅŸaran: “ Türkiye’nin ilk orman iÅŸletmelerinde TOKÄ° yüksek katlı konutlar yapmak istedi. Ve Ä°haleye çıktı. Alanı ve aÄŸaçları kurtarmak için Mimarlar Odası Ankara Åžube’si dava açtı. YeÅŸil alana 3 blok bina yapıldı. 10 blok olacaktı, mahkeme durdurdu. 3 blokun önünde uzanan yeÅŸil alan kurtarıldı. Günümüzde her ÅŸey devleÅŸti, dev hastaneler ve kuleler yapılıyor. Devlet yapıyor biz niye yapmayalım diye n de bir özel sektörümüz var. Elli yıl kadar önce yapılan yapılar hala çok deÄŸerli Bugünün yapılarını ise elli yıl sonra nasıldeÄŸerlendirecekler merak ediyoruz” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

 

TOKÄ° iklimi deÄŸiÅŸtirdi

TOKÄ°’nin Karabükte dere yatağına ev yaptığını söyleyen BaÅŸaran şöyle devam etti: “ Karabük’te TOKÄ° binaları sebebiyle iklim deÄŸiÅŸti. Vadiye yüksek katlı konutlar yapan TOKÄ° hava koridorunu tıkadı. TOKÄ° binaları sebebiyle iklim sıcaklıkları 4-6 derece arttı. DSÄ° Karabük2te sel yatağında iyileÅŸtirme yaptı. TOKÄ° ise burada artan alanda konut yaptı. Bu konutlarda,  her ilkbaharda bodrum katlarını su basıyor. VatandaÅŸlar maÄŸdur oluyor. Samsun’da yaÅŸananların yaÅŸanmamasını umuyoruz.”

Toplantıda temsilcilik başkanları bölgelerindeki sıkıntılara değindi. Yerel yönetimlerin çalışmalarını değerlendirdi.

Tunceli Temsilcilik BaÅŸkanı Ä°brahim Demir ÅŸunları söyledi: “ Gün geçtikçe yaÅŸanılmaz kentlere doÄŸru gidiyoruz. RantlaÅŸma ve betonlaÅŸmayı her yerde yaşıyoruz. Tunceli’yi etkileyen en önemlikonu barajlar meselesiydi. Barajlar Munzur vadisini ve Pülümür vadisini olumsuz etkiliyordu. Sivil Toplum KuruluÅŸları da tepki geliÅŸtirdi. BildiÄŸiniz gibi Munzur üzerindeki baraj mahkeme kararıyla iptal edildi. Pülümür üzerindeki barajda ÇED kararıyla iptal edildi.”

 

Termik santral mücadelesi

Çaycuma Temsilcilik Başkanı Fuat Kalaycı ve Zonguldak Temsilcilik Başkanı Turhan Demirtaş bölgelerindeki termik santralleri değerlendirdi.

Kalaycı: “ Filyos Vadisi’nde bir termik santral süreci yaşıyoruz. Termik santrale iliÅŸkin ÇED toplantıları devam ediyor. Bizler de Çaycuma temsilciliÄŸi olarak halkı termik santraller üzerine bilgilendirmeye devam ediyoruz. Süreci takip ediyoruz.” Dedi. Kalaycı ayrıca, ihmalsizlikle Çaycuma köprüsünün yıkılarak 15 kiÅŸinin ölümüne neden olan faciayı hatırlatarak: “ Çökmüş olan Çaycuma köprüsünün yerine yeni bir köprü yapıldı. Köprünün yapımı bitti. Yalnız köprü bitilmiÅŸ olmasına raÄŸmen hala kullanıma açılmadı.” Åžeklinde konuÅŸtu.

DemirtaÅŸ ise “ Çatalca’da çevreyi kirleten termik santraller var zaten. Çatalca’da yapılan 3. Termik Santrale karşı yıkılması için dava açtık. Yürütmeyi durdurduk. Zonguldak halkına kentine  sahip çıkmasını öğütlüyoruz ve bu kente sahip çıkmaya çabalıyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan Bolu Temsilcilik BaÅŸkanı Semih DimicioÄŸlu, ÅŸantiye ÅŸefliÄŸi uygulamalarına dikkat çekerek denetlenmesi gerektiÄŸini söyledi: “Bolu’da seçimlere hazırlanan bir Belediye var. Oy almak isteyen ve herkesle iyi ablaÅŸan bir belediye bu. Bu sebple de her ÅŸey Bolu’da süt liman. Yalnız Bolu’da son üç ayda ölümlü kazalar arttı. Son olarak 17 yaşında bir arkadaşımız inÅŸaattan düşerek hayatını kaybetti. Aynı anda beÅŸten fazla ÅŸantiye ÅŸefliÄŸi görevi yürütülemezken beÅŸten fazla ÅŸantiye  yürüten ÅŸantiye ÅŸefi var. İşçi saÄŸlığı ve güvenliÄŸi için ÅŸantiye ÅŸefliÄŸi denetlenmeli.”

Mimarlar toplantının ardından Safranbolu’nun restore edilen tarihi konaklarını gezdi. Su kemerini ve cam terasta mola veren mimarlar Yörük köyüne de misafir oldu. 


Toplam Görüntülenme : 87870
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!