Sobe Gazetesi 2024 - HAVA’da GREV VAR
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
HAVA’da GREV VAR

HAVA-İŞ grev hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı.

Türk Hava Yolları’nda grev yasağına karşı direnen 305 işçinin iÅŸine son verilmesinin ardından HAVA-Ä°Åž ikinci bir greve hazırlanıyor. HAVA-Ä°Åž Yönetim Kurulu greve hazır olduklarını basın açıklaması ile duyurdu. Çalışma koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesi işçilerin iÅŸ güvencelerinin çalışma koÅŸullarının kazanılmış hakları ile güvence altına alınması, THY’de iÅŸten çıkartılan 305 işçi içinse yargı kararı ile iÅŸlerine geri dönmesi gibi taleplerle 15 Mayıs’ta greve gidecek.

HAVA-Ä°Åž Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada grevin kaçınılmaz olduÄŸunu belirterek, “ THY çalışanları bu güne kadar olduÄŸu gibi saÄŸduyu ile yasalar ve hukuk çerçevesinde demokratik hukuk devletinin, Anayasa ve yasaların güvencesinde temel bir hak olan grev hakkını kullanacaktır. Grevi iÅŸveren kaçınılmaz kılmıştır. Bu nasıl bir tahammülsüzlüktür. Lufthansa greve çıktı. Siz hiçbir Alman Bakanın işçileri tehdit ettiÄŸini gördünüz mü? Åžirket CEO’nun grev kırıcılığı ile sonuç almaya çalıştığını gördünüz mü? Ancak bu ülkede kendini siyasi iktidara dayayan patronlar demokratik haklara tehditler yaÄŸdırmaktadır. Buradan siyası iktidarı, Ä°dari Makamları, Kolluk Güçlerimizi, Yargımızı, Çalışma Bakanlığı Görevli Makamını ve Sivil Havacılık Otoritesi SHGM’yi göreve çağırıyoruz. Bu grevde taraflar arasında birinin menfaatine yönelik uygulamalara kesinlikle izin vermeyin. Grevi baÅŸarısız kılmak amaçlı zorlama ve hukuksuzluklarla oluÅŸacak bir kaza kırımın idari olarak sorumlusu ilk planda THY Yönetimi olduÄŸu kadar, bütün bu kurumlarda hukuki olarak sorumlu olacaktır. Hava-Ä°ÅŸ sendikasının grev hazırlıkları tümüyle tamamlanmıştır. Uygulama esasları açıkça ilan edilmiÅŸtir. Bu esaslar çerçevesinde grevimiz, Sayın Hamdi Topçu’nun bugün yaptığı açıklamadaki tutum sürdüğü müddetçe kesin uygulanacaktır” Ä°fadelerine yer verdi. 


Toplam Görüntülenme : 78931
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!