Sobe Gazetesi 2024 - Başkent Dayanışması’ndan direniş çelengi
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Başkent Dayanışması’ndan direniş çelengi

BaÅŸkent Dayanışması’ndan direniÅŸ çelengi  

Başkent Dayanışması, ABD Konsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı ve AOÇ arazisine ABD elçilik binası yapmaktan vazgeçmesini talep etti.

 

Ä°stanbul’da Taksim Gezi Park’ının park olarak kalması için mücadele yürütülürken Ankara AOÇ mücadelesi veriyor. AOÇ’de baÅŸlayan yapılaÅŸmaya tepki gösteren bileÅŸenler bu kez AOÇ kaynaklı Çukurambar’daki araziye ABD BüyükelçiliÄŸi binası yapılacak olmasını protesto etti.  Çukurambar’daki arazi üzerinde TOKÄ°’ ile ABD BüyükelçiliÄŸi arasında yapılan mutabakat tepki çekti. BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri bugün Mimarlar Odası önünde toplanarak, ABD konsolosluÄŸuna yürüdü. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ndeki aÄŸaç kıyımına karşı mücadele eden Dayanışma bileÅŸenleri daha öncede AOÇ’de yapılmakta olan BaÅŸbakanlık Binası için farklı  eylemlere  imza atmışlardı. Yüzlerce kiÅŸi Konur Sokak’ta buluÅŸarak ABD konsolosluÄŸuna yürüdü. Yürüyüş sırasında çevredekiler alkışlarla, arabadakiler kornalarla protestoculara destek verdi. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan, CHP Milletvekili Levent Gök, Mülkiyeliler BirliÄŸi Genel Sekreteri Özgür Tüfekçi, KORDER temsilcisi Nevin Apaydın, Kavaklıderem DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°sa ÇapanoÄŸlu, Ziraat Mühendisleri Odası BaÅŸkanı Turhan Tuncer ve Makine Mühendisleri Odası yöneticileri eyleme destek verenler arasında yer aldı.  “ AKP yıkılsın aÄŸaç dikilsin” “ AOÇ’ye dokunma”, “Her yer Taksim Her yer DireniÅŸ”  sloganları atarak konsolosluÄŸa yürüyen grubu, Kennedy Caddesi’nde polis durdurdu. Siyah çelengi BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenlerinin temsilcileri ABD KonsolosluÄŸu önüne bıraktı. Dayanışma bileÅŸenleri Kennedy Caddesi’nde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı bileÅŸenler adına Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan okudu.

 

Açıklamada; “Atatürk Orman ÇiftliÄŸi AKP hükümetinde en büyük talanını yaşıyor… BaÅŸbakanlık Hizmet Binasının binlerce aÄŸaç kesilerek Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisine yapılması ideolojiktir. AOÇ arazisine TBMM sosyal tesisin yapılması ideolojiktir. AOÇ arazilerinin parçalanarak tahsis edilmesi ve satılması ideolojiktir. Son olarak Çukurambar’da AOÇ arazisi iken Gazi Ãœniversitesine, oradan TOKÄ°’ye devredilen 6.400 metrekarelik arazinin ABD BüyükelçiliÄŸi’ne satılması konusunda mutabakat saÄŸlanmıştır. ABD’nin, kaynağı AOÇ olan topraklarda Büyükelçilik binası yapmasına, araziyi satın almasına asla izin vermeyeceÄŸiz. O topraklar bizim topraklarımız… ABD BüyükelçiliÄŸi diplomatik planlama alanına gitsin ve binasını yapsın… AOÇ topraklarından vazgeçsin… Atatürk Orman ÇiftliÄŸi bizim yaÅŸam alanımız, nefisimiz, mirasımız, geçmiÅŸimiz, geleceÄŸimiz. Atatürk Orman ÇiftliÄŸinin her karışına sahip çıkıyoruz. ABD BüyükelçiliÄŸini, AOÇ topraklarında gözü olduÄŸu için protesto ediyoruz. Siyah çelengimiz, öfkemizin sessiz tepkisidir, ABD BüyükelçiliÄŸini AOÇ topraklarından vazgeçtiÄŸini açıklamaya davet ediyoruz.” Ä°fadelerine yer verildi.

Candan ayrıca Taksim Dayanışması’na selam gönderdi: “ Taksim Gezi Parkında baÅŸlayan, Türkiye’nin her yanına yayılan ateÅŸ bizim yüreklerimizde yanıyor, sokaklarda özgürlüklerine, kararlara katılma hakkını savunanlara, yaÅŸamlarımıza, kentlerimize, çevrelerimize sahip çıkanlara kocaman selam gönderiyoruz. Sokaklar bu özgürlük ateÅŸini yakan gençlerle özgürleÅŸecek. Polisin ÅŸiddetine maruz kalan çocuklarımızın yanında olacağız, onlarla birlikte mücadele edeceÄŸiz” dedi. 

Siyah çelenk bıraktıktan sonra, sloganlar eÅŸliÄŸinde yürüyen topluluk, bir gün önce polisin bastığı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde mola verdi. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan, polisin kullandığı orantısız gücü ve ÅŸiddeti kınayarak Kültür Merkezi’ndekilere geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti.  


Toplam Görüntülenme : 90591
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!