Sobe Gazetesi 2024 - TMMOB Şehir Plancıları Odası Basın Açıklaması
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
TMMOB Şehir Plancıları Odası Basın Açıklaması

TMMOB ÅžEHÄ°R PLANCILARI ODASI`NDAN

BASINA VE KAMUOYUNA

Ankara, 22 Temmuz 2013

 

Taksim Dayanışması tarafından Gezi Parkı`nın talan edilmesi girişimine karşı başlatılan direnişin ve Gezi Parkı`na Topçu Kışlası adı altında AVM yapılmasını engelleyen yargı kararının oluşmasını sağlayan davanın faturası Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi`ne kesilmek isteniyor.

 

Gezi Parkı Direnişi sonrasında, iktidarın meslek odalarına yönelik baskı girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Beylikdüzü Belediyesi`nde sözleşmeli personel statüsünde, şehir plancısı olarak çalışmakta olan Odamızın İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyesi Gürkan Akgün`ün işine keyfi ve hukuksuz biçimde son verildi.

 

Şube başkanı Tayfun Kahraman`ın bir ay süre ile geçici olarak İstanbul dışında, Gaziantep`te görevlendirilmesi, şube sekreter üyesi Akif Burak Atlar ve şube çalışanı Sezi Toprakçı Zaman`ın gözaltına alınması sonrasında şimdi de şube yönetim kurulu üyemiz Gürkan Akgün hukuksuz biçimde işten atılmıştır.

 

Anayasa`nın 135. Maddesi uyarınca kurulmuş, "kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu" olan Şehir Plancıları Odası`nda meslektaşları tarafından seçilerek görev üstlenen Gürkan Akgün`e yönelik yapılan hukuksuz uygulamanın, aslında tüm Odamıza ve Taksim Dayanışması`na yönelik şiddet biçimi olduğu bilinciyle Beylikdüzü Belediyesi`ni kınıyor ve yapılan hukuksuzluktan derhal vazgeçilmesini istiyoruz.

 

Kamu yararına yürüttüğümüz görevimizin sorumluluk bilinci ile sonuna kadar haklı mücadelemizi sürdürmeye söz veriyor, bilimden, emekten, halktan yana kendini taraf olarak gören toplumun tüm kesimlerini, Ä°stanbul Åžubemize yönelik sürdürülen baskı, tehdit, sürgün, gözaltı ve iÅŸten atma uygulamalarına karşı tepki göstermeye ve dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. 



TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI YÖNETİM KURULU

Toplam Görüntülenme : 91945
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!