Sobe Gazetesi 2024 - Atatürk Orman Çiftliği Türk Halkınındır ve Korunmalıdır!
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Atatürk Orman Çiftliği Türk Halkınındır ve Korunmalıdır!

Atatürk Orman Çiftliği Korunmalıdır.

To: T.C. President, Abdullah Gül,
T.C. Prime Minister, Recep Tayyip ErdoÄŸan,
T.C. Minister of Forestry, Veysel EroÄŸlu,
T.C. Minister of Culture and Tourism, Ömer Çelik,

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi 1925 yılında, “Orman ÇiftliÄŸi” adıyla kurulmuÅŸ ve 1937 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet mektubu ile Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Halkına emanet edilmiÅŸtir.

Bozkır ve bataklıktan, bilim ve teknik kullanarak ve uygulayarak kamu girişimciliğinin en güzel örneği verilmiş ve örnek çiftlik yaratılmıştır. Bu alan,birinci derece tarihi ve doğal sit alanı olarak tescil edilmiştir.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸinde BaÅŸbakanlık Sarayının yapılması bu çiftlikte onarılmaz hasarlara yol açmaktadır: AÄŸaçlar kesilmekte, yeÅŸil alanlar yok edilmekte ve “Orman ÇiftliÄŸi”, ormanlıktan çıkartılıp baÅŸka bir yapıya dönüştürülmektedir. Buna ek olarak:

1- Atatürk’ün Selanik’te ki evinin kopyası olan Atatürk Evi’nin yıkılması,
2- Arazinin bir kısmının ABD Büyükelçiliğine tahsis edilmesi,
3- Bu arazide bir köy kurulması söylentileri görsel ve yazılı basında yer almaktadır.

Biz Amerika ve İngiltere Atatürk Dernekleri olarak bütün bu gelişmeleri şiddetle kınıyoruz!

Türkiye’mizin, içinde “Atatürk” geçen her türlü düşünce ve ifadeye karşı düşmanca bir tavır ve giderek dozu artan bir anlayışla yönetildiÄŸini gözlemliyoruz. Bunun nedenlerini biliyor, Atatürk Orman ÇiftliÄŸinde yapılmak istenenleri de bu çerçevede deÄŸerlendiriyoruz!

Atatürk Orman Çiftliği taşıdığı tarihsel, fiziksel ve kültürel değerleri ile hepimizindir ! Bu Çiftlik, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Atatürk tarafından hepimize, Türk Halkına miras bırakılmıştır!

TÃœRK HALKINA DANIÅžILMADAN, TÃœRK HALKININ Ä°ZNÄ° ALINMADAN Atatürk Orman Çiftligini üçüncü derecede doÄŸal site geçirilmesi, imar izni çıkararak “Saray Kurmak” ya da bu çiftliÄŸi yok edip baÅŸka amaçlarla kullanmak, veya bir baÅŸka ülkeye kiralamak hiç kimsenin hakkı deÄŸildir, yetkisi dahilinde de deÄŸildir! Bu hak hiç kimseye verilmemiÅŸtir!

Türkiye Cumhuriyetinin ne bir CumhurbaÅŸkanı, ne bir BaÅŸbakanı, ne de herhangi bir politik kiÅŸiliÄŸi, TÃœRK HALKINA SORMADAN, TÃœRK HALKININ Ä°ZNÄ°NÄ° ALMADAN ona ATA’sından miras kalmış tarihi ATATÃœRK ORMAN ÇİFTLİĞİ üzerinde herhangi bir tasarrufta bulunamaz!.

Biz, Amerika ve İngiltere Atatürk Dernekleri, bu görüşlerimizi TÜRK HALKI ADINA VE TÜRK HALKININ BİR PARÇASI OLARAK ilgililere, ve Sayın Basin Mensuplarına duyururuz.



Amerika Atatürk Derneği,
İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği
Yönetim Kurulu Üyeleri

Toplam Görüntülenme : 85065
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!