Sobe Gazetesi 2024 - Saraçoğlu mahallesi halka açılıyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Saraçoğlu mahallesi halka açılıyor

SaraçoÄŸlu mahallesi halka açılıyor  

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası SaraçoÄŸlu’nun kamusal kullanımı için halk katılımlı sürece baÅŸlıyorlar.

SaraçoÄŸlu’nun yeniden iÅŸlevlendirilmesi kamusal kullanım haline gelmesi sürecinde, Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası toplantıları devam ediyor. CumhurbaÅŸkanlığı görüşmesi sonrasında, baÅŸlatılan toplantıların ikincisine Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ev sahipliÄŸi yaptı. Mimarlar Odası Ankara Åžubesinde   yapılan toplantıya, Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan, Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan, Ankara Åžube Yönetim Kurulu Ãœyeleri Ali Atakan ve Bülent Batuman, Ankara Ticaret Odası BaÅŸkanı Salih Bezci, Ankara Ticaret Odası’ndan Ekrem Akdemir, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Tamer Ä°nan, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’ndan Seda Ä°nici Akarsu, ve S. Hale Sarıkavun katıldı.

SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin kente kazandırılması, halk katılımının saÄŸlanması için, 29 Ekim- 3 Kasım tarihlerinde  SaraçoÄŸlu mahallesi halka açılıyor etkinlikleri yapılacak. Kentlilerin katılımının saÄŸlanması için yapılacak olan etkinliklerle SaraçoÄŸlu Mahallesi  gezileri, konserler, sergiler forumlar, geçici mekanlar kurulacak, yarışmalar ve çocuklarla kentlilerin farkındalığını arttıracak etkinlikler ile SaraçoÄŸlu Mahallesi kamusal kullanımlarla canlanacak. Temel prensiplerde anlaÅŸmaya varılan toplantıda, Mimarlar Odası Ankara Åžubesi SaraçoÄŸlu Mahallesinin geçmiÅŸten bugüne deÄŸerlerini anlatan, bugün ortak akılla ÅŸekillendirilen sürecin Ulucanlar Cezaevi gibi belgesel çalışması ve prestij yayına dönüştürülmesi içinde belgesel yapımı dosyası hazırlayarak toplantıda sundu.  Belgeselin gösteriminin, yapıların mimarının alman Paul Bonatz olması nedeniyle, iki dilde  ve iki ülkede gösteriminin öneminden bahsedildi.  Cumhuriyetin 70 yıllık hafızası SaraçoÄŸlu Mahallesi Belgeselinin 6 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin geleceÄŸine dair  dünyadaki benzer örneklerde incelenecek. Halkın kararı ve katılımında Ulucanlar Cezaevi’nin kente kazandırılması sürecinde elde edilen birikimlerden yararlanılacak Proje elde edilme ve uygulama sürecinde Ankara Ticaret Odası, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı ve Mimarlar Odası birlikte çalışırken, kamuoyuna açık ve ÅŸeffaf bir bilgilendirme sürecini de yürütecek. Projenin uygulama süreci ise Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından etüt edilecek. Uygulama sürecinin uzmanlar tarafından ve halk tarafından takip edilebilmesi için katılımcı yöntemler oluÅŸturulacak.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası’nın birlikte imza atacağı protokol taslağı ve projenin bütçesi ise sonraki toplantılarda karara baÄŸlanacak. 


Toplam Görüntülenme : 120986
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!