GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
“Melih Gökçek muhatabamız değildir”

“Melih Gökçek muhatabamız değildir”

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri Melih Gökçek’in , Güvenpark’ın altını yer altı otoparkı yapmak için proje hazırlattığı söylemine, “muhatabımız değil, kendisinden haberi yok” açıklamasını yaptı.

Konuyla İlgili açıklama yapan Şube Başkanı Ali Hakkan:  “Güvenpark kent merkezinde önemli bir yeşil alandır. Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmeden sonra, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ile yürüttüğümüz Saraçoğlu Mahallesi’nin kente kazandırılması projesi ile Güvenpark birlikte değerlendiriliyor. Bu konuda katılımcılıktan nasibini bir kez bile almamış Melih Gökçek muhatabamız değildir. Kendisini gündeme getirmeye çalışıyor”. dedi.

  

“Melih Gökçek’in Kendisinden Haberi Yok”

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan: Melih Gökçek 1998 yılında Dünya Bankası Hibesi ile Ankara Ulaşım ve Trafik İyileştirme etütleri yaptırdı. Bu etütlerde, otoparkların yeri belli, projede Güvenpark’ta dahil kent merkezi kırmızı bölge ilan edilmiş durumda, projeye göre otoparklar kent çeperlerinde kurgulanmış. Kendisinden ve kendi yaptırdıklarından haberi olmayan bir belediye başkanı ile yönetiliyoruz. Başkent bunu hak etmiyor. Güvenpark’ın altını otopark yapma hikayesi eski ve bitmiş bir hikayedir. Ankara halkını çok düşünüyorsa, çeperlerde yapılacak otoparklardan kent merkezine metro ulaşımını ücretsiz yapsın, metro ağını genişletsin” dedi 


Toplam Görüntülenme : 84615
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaşma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan değişikliğinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. İdare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal Yerleşik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliğini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  plan değişikliği yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!