Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlık Haftası kayıtları başladı. Atölyelere gezi direnişi damgasını vurdu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlık Haftası kayıtları başladı. Atölyelere gezi direnişi damgasını vurdu

Mimarlık Haftası kayıtları başladı. Atölyelere gezi direnişi damgasını vurdu

Dünya Mimarlık Günü 7 Ekimde baÅŸlayacak. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi bir hafta sürecek etkinlikleri direniÅŸ temasıyla gerçekleÅŸtiriyor. “DireniÅŸin ve Umudun BaÅŸkenti: DireniÅŸ-Mekan-Kültür” temasıyla yapılacak Mimarlık haftası etkinliklerine kayıtların baÅŸladığını duyurdu. Mimarlar Odası Ankara Åžube genel sekreteri Tezcan KarakuÅŸ Candan “Gezi DireniÅŸi mimarlık ve kent kültürünü yakından etkilendi, mekânların kendisi bir direniÅŸ alanına dönüştü. DireniÅŸle birlikte kent kültüründe kentli haklarında bir bilinç sıçraması yaÅŸandı… katılım, mekan ve yaÅŸama sahiplenme, kamusal alanların kullanımı, sanat bu sürecin en önemli kazanımları. Tüm Ankaralıları atölyelerimize katılmaya davet ediyoruz.” dedi  Katılımın ücretsiz olduÄŸu atölyeler arasında, müzik, resim, karikatür, heykel, fotoÄŸraf, edebiyat atölyeleri yer alıyor.

Sanat atölyelerinin yanında kent sorunlarını irdeleyen, Ankara kent gündeminin merkezinde olan güncel sorunlara da atölye olarak yer veriliyor. Bunlardan bazıları: Yerel Yönetimler Atölyesi “DireniÅŸ BelediyeciliÄŸi”, Ulaşım Atölyesi “DireniÅŸ Planlamacılığı”, Kampüs Okullar, Kızılay Cepheleri, AOÇ BaÅŸbakanlık Binası atölyesi. Mekan ve direniÅŸi  temel alan atölyeler arasında ise Kamusal Alanlar “Parklar, Meydanlar, Pazaryerleri…” ve Cumhuriyet Dönemi Mimari Mirası baÅŸlıklı atölye çalışmaları gerçekleÅŸtirilecek. Gezi ruhu ile direniÅŸ temalı gerçekleÅŸtirilecek çalışmaların sonuçları ise atölye sunuÅŸlarıyla kentlilerle paylaşılacak. Atölyelerin, sokaklara taşınacağı etkinliklerde kentlilerle kent güncelinde söz söylemek, katılımcılık ve kentsel yaÅŸamın zenginleÅŸtirilmesi planlanıyor. Farklı disiplinlerin, toplumun mimarlıkla olan iliÅŸkisini ve direniÅŸe dair oluÅŸturduÄŸu kültürle, kentin direnme noktalarında kentlilerle paylaÅŸacak böylelikle kentin farklı mekanlarına yayılacak atölyelerde mekanların farklı iÅŸlevlere bürünmesi amaçlanıyor. Ankaralılar ücretsiz katılacağı atölyelerde kayıtta hiçbir ön ÅŸart aranmıyor, kayıt olmak için www.mimarlarodasiankara.org adresini ziyaret etmek yeterli. 


Toplam Görüntülenme : 91847
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!