Sobe Gazetesi 2024 - MSF Sokak’ta başladı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
MSF Sokak’ta başladı

MSF Sokak’ta baÅŸladı

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi tarafından gerçekleÅŸtirilen uluslararası bir etkinlik olan Mimarlığın sosyal forumu açılışı Konur Sokak’ta yapıldı.

Mimarlığın Sosyal Forumu  yürüyüşle baÅŸladı. Yürüyüş öncesinde açıklama yapan Oda yöneticileri Mimarlığın Sosyal Forumu’nun açılışını Konur Sokak’ta yaptı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan: “ Mimarlığın sosyal forumunu topluma karşı sorumluluÄŸumuzdan gerçekleÅŸtiriyoruz. Toplumsal beledyeciliÄŸi kamuoyu ile birlikte tartışacağız, yerel yönetimlerin ve katılımın tartışılması etkinliÄŸimiz güçlü kılacak. YaÅŸadığımız katılımsızlık sürecini paylaÅŸacağız. Yanlış kentsel politikalar ve yanlış planlama süreçleri ile birlikte kentler görsel kirlilik ve mekan açısından çöküntü görünümünde. “ dedi.

Mimarlar Odası Ankara Åžube Genel Sekreteri Tezcan KarakuÅŸ Candan, Mimarlığın oysal Forumu2nun en önemli özelliÄŸinin gez direniÅŸi ardından yapılması olduÄŸunu kaydetti. Candan, “ Mimarlığın sosyal forumunu Türkiye’de yaÅŸanan gezi direniÅŸiyle katılma taleplerinin yüksek sesle haykırıldığı bir dönemin ardından gerçekleÅŸtiriyoruz.  

MSF gezi’ye adandı

Hem 70’li yıllarda biriktirilen toplumsal belediyecilik deneyimleri hem kent hakkının nasıl savunulacağına dair dünya deneyimlerini tartışacağız. Mimarlığın sosyal forumu’nu dünyaya önemli bir deneyim yaÅŸatan ve bu süreçte hayatını yitiren Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet AyvalıtaÅŸ, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Ali Ä°smail Korkmaz’a adanmıştır. Adını andığımız bu çocukların, yaÅŸam alanlarına sahip çıkma yüreklilikleri bize güç verecektir. “ dedi

Açıklamanın ardından Mimarlar Odası önünde buluÅŸan mimarlar ve kentliler, Bando eÅŸliÄŸinde kolej’e yürüdü. Yürüyüş sırasında, “her yer ODTÃœ her yer direniÅŸ” “ bu daha baÅŸlangıç mücadeleye devam” “rantsal deÄŸil, kentsel dönüşüm” sloganları atıldı. Yürüyüş Kolejde son buldu.


Toplam Görüntülenme : 80042
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!