Sobe Gazetesi 2024 - Dünya Sağlık Örgütüne bibergazı şikâyeti
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Dünya Sağlık Örgütüne bibergazı şikâyeti

Dünya SaÄŸlık Örgütüne bibergazı ÅŸikâyeti 

BaÅŸkent Dayanışması Bibergazı Dünya SaÄŸlık Örgütü’ne ÅŸikayet etti.

 

BaÅŸkent Dayanışması BileÅŸenleri Dünya SaÄŸlık Örgütü önünde biber gazı kullanımını protesto etti. BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri bugün BirleÅŸmiÅŸ milletler binası içerisinde bulunan Dünya SaÄŸlık Örgütü Türkiye TemsilciliÄŸi önünde biber gazı protestosu gerçekleÅŸtirdi. Dünya SaÄŸlık Örgütü önünde toplanan bileÅŸenlerle konuÅŸmak üzere BM halkala iliÅŸkiler danışmanı dışarı çıktı, dayanışma bileÅŸenleri ile konuÅŸtu. BM sorumlusuna BaÅŸkent Dayanışması BileÅŸenlerinden Kimya Mühendisleri Odası Ankara Åžubesi’nin hazırladığı raporu sunan Mimarlar Odası Ankara Åžube Genel Sekreteri Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ biber gazı kullanımı saÄŸlığımızı tehdit ediyor, çocuklarımızla sokakta yürürken, yemek yerken, kent içerisinde her yerde biber gazına maruz kalıyoruz. Türkiye bu konuda var olan uluslar arası sözleÅŸmelere uymuyor. Hak ihlali yapıyor. Dünya SaÄŸlık Örgütünün SaÄŸlıklı Kentler Projesi kapsamında saÄŸlık etki deÄŸerlendirmesi yapmaktadır. Kent yaÅŸamını ve saÄŸlığını doÄŸrudan etkileyen kimyasal içerikli gazların kullanılmasının engellenmesi için hazırladığımız raporu sizlere sunarken tarafımıza bilgi verilmesini istiyoruz.” Dedi.  

 

BileÅŸenler adına Mimarlar Odası Ankara Åžube Genel Sekreteri Tezcan KarakuÅŸ Candan raporu iletmesinin ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamadan önce banttan yapılan anonsta ise bileÅŸenler tarafından bibergazında nedeniyle hayatını kaybedenlerden Metin Lokumcu, Çayan Biber, ve gezi direniÅŸinde yitirilenlerin isimleri anıldı. Basın açıklaması okunurken, bileÅŸen üyeleri beyaz maske takması dikkat çekti. Açıklamayı BaÅŸkent Dayanışması adına 100. yıl inisiyatifinden, Özden Tüzmen okudu. Tüzmen, “ Bibergazı zararlıdır, kullanılan gazlar kimyasal silahlar sınıfındadır. Kimya ve Çevre Mühendisleri Odası gibi uzman kuruluÅŸlarca zararları defalarca açıklanmıştır. Hayatımızın geçtiÄŸiÄŸi evlerimiz, iÅŸ yerlerimiz ve gezip dolaÅŸtığımız parklar, bahçeler, kafeler ya da zorunlu olarak iÅŸimize/evimize ulaÅŸmak için kullandığımız yollar, duraklar yani bütün kamusal alanlar, biber gazı tehdidi altındadır. Halkın emniyetini saÄŸlamaktan sorumlu olan kiÅŸiler, bariz bir ÅŸekilde halkın emniyetini tehdit etmektedirler. Kapalı alanlarda kullanılmayacaktır ÅŸeklinde üzerinde talimat olan biber gazı kapsülleri defalarca kapalı mekânlara atılmıştır. Düşük kottaki metro istasyonlarında gazın etkisi saatlerce kalabilmektedir.   Bu durum ister istemez insanda, bunu kullanan memurlarını eÄŸitimini sorgulayan bir düşünce yaratmaktadır.  Bu güne kadar tek bir üst düzey güvenlik görevlisi çıkıp da polislerin eÄŸitimi hakkında fikir vermemiÅŸtir. Halkın ödediÄŸi vergilerden maaşını alan memurların halka verecekleri bir hesap olmalıdır. “Ä°fadeleri kullanıldı.  Basın açıklamasına, Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Ahkkan ve Kavaklıderem BaÅŸkanı, Ä°sa ÇapanoÄŸlu ve BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸen temsilcileri katıldı.


Toplam Görüntülenme : 76556
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!