Sobe Gazetesi 2024 - Çalışan mimarlarla dayanışma
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Çalışan mimarlarla dayanışma

Çalışan mimarlarla dayanışma

Çalışan mimarlar, mesleki sorunlarını Mimarlar Odası Ankara Şubesi Oda yöneticileri ile paylaştı.

Özel mimarlık bürolarında çalışan mimarların sorunlarını öğrenmek ve  serbest mimarlığın nabzını tutmak amacıyla Mimarlar Odası Ankara Åžube Yönetim Kurulu üyeleri Ä°ÅŸyerlerine ziyaret gerçekleÅŸtiriyor.  Serbest mimarlık ofis ziyaretleri ÖncüoÄŸlu Mimarlık ofisi ile devam etti. Ziyaret sırasında , Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan, Ankara Åžube Genel sekreteri Tezcan KarakuÅŸ Candan ve Yönetim Kurulu Ãœyesi Ali Atakan’ı ; Enis Öner ve Cem Altınöz karşıladı.

“Örnek bir mimarlık ofisi “

Oda yöneticileri, mesleÄŸe dair sorunları hem patron mimarlarla hem çalışan mimarlarla konuÅŸtu.  Çalışan mimarlar, mesleki sıkıntılarını ve piyasa koÅŸullarını Oda yöneticileri ile paylaÅŸtı. Özlük hakları ve sigortalarında sıkıntı olmadığının altını çizdi. ÖncüoÄŸlu Mimarlık Ofisi’nde tüm çalışanların, iÅŸten ayrılanlar ve yeni baÅŸlayanlar olmak üzere isimleri özel cam kapıya yazdırıldığı, masa tenisi salonu gibi  tüm çalışanların stres atabilmesi için özel ortamlar tasarlandığı dikkat çekti. Oda yöneticileri, “örnek bir mimarlık ofisini” ziyaret ettiklerini belirterek, ÖncüoÄŸlu Mimarlık’a teÅŸekkür etti.

Ofis yönetcilerinden Cem Altınöz, Avrupa ülkelerinden mimarlık örnekleri vererek; “ Bir mahalleye herhangi bir yapı, bina yapacaksanız önce bir jürinin karşısına çıkıyorsunuz mimar olarak ve bu jüri ilk sözü mahallede ve o çevrede oturan herhangi bir kiÅŸiye veriri. . Binaın yapılacağı çevrede oturanların önerilerini ve fikrini alır.” Ä°fadelerini kullandı.  Çalışan mimarların sorunlarına deÄŸinen, Oda yöneticileri ülke gündemini de tartışarak, meslek alanlarına yapılan saldırıları aktardı. ÖncüoÄŸlu Mimarlık, Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’ne vermiÅŸ olduÄŸu kentsel mücadele sebebiyle teÅŸekkürlerini sundu.  


Toplam Görüntülenme : 81438
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!