GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Tenekeyle “git” dediler

Tenekeyle  “git” dediler

Başkent dayanışması bileşenleri Güvenpark’ta teneke çaldı.

Başkent dayanışması bileşenleri Güvenpark’ta bir araya gelerek teneke çalma  eylemi  yaptı. Bileşenler ritmik teneke çalımı yaparken türkü de söyledi.  Söylenen türkülerle yolsuzluk iddiaları kınandı ve  kentin kötü yönetildiğine değinen bileşenler Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için teneke çaldı.  “ Yar saçların lüle lüle, hırsızlara güle güle; yar saçların lüle lüle Gökçek sana güle güle” türküsünü söyleyen Dayanışma üyeleri  seçimlere kadar her yerde teneke çalacaklarını dile getirerek, “tenekeni kap gel” dedi. Bileşenler, “çırpılan, çalınan ortamda bize teneke çalmak düştü”

Başkent Dayanışması adına konuşma yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan: “ Teneke çalmak eylemi, kökü dışarıda bir eylem değildir. Anadolu’nun geleneklerine ait bir eylemdir. Teneke çalmanın iki anlamı vardır. Birincisi; giden biri için sevindiğinizden arkasından teneke çalarsınız. İkincisi gitmesini istedikleriniz için teneke çalarsınız. Başkent Daynışması olarak her iki anlamda da teneke çalıyoruz. Çocuklarımızın parasını çalan çocuklar için ve kötü yönetilen bu kentte Büyükşehir Belediye Başkanı için teneke çalıyoruz. Kentin geleceğinin bizden çalındığını biliyoruz.  Teneke çalarak “Gökçek sana güle güle” diyoruz. 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere kadar, bulunduğumuz her yerde, kentin sokaklarında teneke çalacağız. Kentlileri  de teneke çalmaya davet ediyoruz” dedi.  

Gökçek’e teneke çalarak “git” diyen Başkent Dayanışması, yerel seçimlerden önce, son olarak Büyükşehir Belediyesi önünde teneke çalacağını duyurdu. 


Toplam Görüntülenme : 72791
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaşma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan değişikliğinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. İdare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal Yerleşik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliğini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  plan değişikliği yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!