Sobe Gazetesi 2024 - Ankara’da Paralel Açılış
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Ankara’da Paralel Açılış

BaÅŸkent Dayanışması’ndan paralel açılış

Ankara Büyükşehir Belediyesi 214 tesis açılışını yaparken Başkent Dayanışması bileşenleri 215. Tesis açılışını yaptı.

BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri, BüyükÅŸehir Belediyesi’nin 214 tesis açılışının bir mübalaÄŸadan ibaret olduÄŸuna dikkat çekmek için Güvenpark2ta ilginç bir protesto gerçekleÅŸtirdi. BileÅŸenler espirili bir dille eleÅŸtiri odağı yaptıkları açılış için Ankara’da BüyükÅŸehir Belediyesi’nin 215. Tesisi açmayı unuttuÄŸunu duyurdu. 215. Tesis olarak Logar kapağı açılışı yapan BaÅŸkent Dayanışması eylemi paralel açılış olarak adlandırdı.

Güvenpark’ta bir araya gelen grup üyeleri temsili bir logar kapağını yerde açılış için hazır tutarken, açılıştan önce yapılan basın açıklamasını BaÅŸkent Dayanışması adına Mimarlar Odası Ankara Åžube Genel Sekreteri Tezcan KarakuÅŸ Candan okudu. Açıklamada; “ 20 Yıldır, Melih Gökçek Cumhuriyetin BaÅŸkenti Ankara’yı yok etmek için uÄŸraÅŸmaktadır. Bu 20 yılın yönetim bilançosu şöyledir. Ä°.Melih Gökçek sivil toplum örgütleri, meslek kuruluÅŸları ve üniversitelerle kavgalıdır. Uygulamalarında görüşlerini almadığı gibi bu kurumları aÅŸağılamayı ve onlara hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiÅŸtir. Ä°. Melih Gökçek, “Kentsel Dönüşüm” adı altında yaptığı ranta yönelik uygulamaları ile Ankara halkının yıllardır yaÅŸadığı yerleri ellerinden almış, kent halkının barınma hakkını görmezden gelmiÅŸtir. Bu projelere direnen kentlilerin üzerine polis gücünü göndermiÅŸ, gaz bombaları ile zor kullanarak yıkımları gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Ä°. Melih Gökçek, hukuk dışı uygulamaları ile ilgili açılan ve aleyhine sonuçlanan davalarda hiç bir yargı kararını uygulamamıştır. Ä°. Melih Gökçek kent içinde yer alan doÄŸal ve kültürel yapılar rant kaygısına kurban etmiÅŸ,  sadece son bir yıl içerisinde Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisinin ortasından geçirilen 8 ÅŸeritli otoyol ile kıymetli tarım toprağı betonlaÅŸtırılmış, binlerce aÄŸaç kesilmiÅŸtir.” Ä°fadelerine yer verildi.

“214 tesisin bütçesini açıkla”  

Candan, “ BaÅŸkent dayanışması olarak burada açacağımız tesis bir logar kapağı Açalım bakalım içerisinden neyin kokusu çıkacak”  diyerek grup üyeleri ile kırmızı açılış kurdelesini kesti.  Logar kapağının altından üzerinde “adam kayırma” “yolsuzluk” rüşvet” yazan dosyalar çıkarken, dosyalar arasında sarı bir zarf çıkması dikkat çekti. BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri zarfın içerisinde Gökçek’e bir mesaj olduÄŸunu belirterek Gökçek’e “ BüyükÅŸehir Belediyesi’ne 214 tesisin tek tek bütçelerini, ihalelerini, ihalenin kimlere verildiÄŸini, ihalelerin kaç liraya alındığını, kaç liraya tamamlandığını, kamuya açıklama çaÄŸrısında bulunuyoruz. BüyükÅŸehir Belediyesi’nin en düşmanca, en insanlık dışı tesisi olan “ PANKART”ını unutmadık. 30 Mart’ta “yolun sonu” tesisinde pankartla bekliyor olacağız”  mesajı iletildi.  


Toplam Görüntülenme : 71871
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!