Sobe Gazetesi 2024 - Atakule tartışmasına nokta
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Atakule tartışmasına nokta

Atakule tartışmasına  nokta

Atakule tartışmasında Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ve Ragıp Buluç Atakule önünde açıklama yaparak, Atakule’de yürütmeyi durdurma kararı  tartışmalarına noktayı koydu: “ Tebligat ulaÅŸtı, inÅŸaat durmalı”

Atakule’de yürütmeyi durdurma kararı var yok tartışmalarının ardından Atakule’nin mimarı Ragıp Buluç ve Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ortak açıklama yaptı. Atakule’nin mimarı Ragıp Buluç ise  “yıktıkları gibi yapsınlar” dedi.

Atakule’nin mimarı Ragıp Buluç  ÅŸu ÅŸekilde konuÅŸtu: “Yapmak zor yıkmak kolay. Bu projeyi bir buçuk yılda bitirdim, inÅŸaatı da bir o kadar sürdü. Benim mimar olarak itirazım kanunsuzluÄŸa itiraz ediyorum. Mimarım mimarca düşünmek istiyorum ama karşımdaki zihniyet farklı. Yıktıkları gibi yapmayı öğrensinler yapmalarını isterim. EÄŸer yıkacaklarsa buranın park olarak kalmasını istiyorum.”

“Gökçek’in cephe deÄŸiÅŸikliÄŸine emsal”

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan kararın gökçek’in cephe deÄŸiÅŸikliklerine emsal olduÄŸunu söyledi. Candan: “Atakule simgedir. Kent hafızasında önemli bir yeri vardır. Atakule’de ne yapılacağına bu ÅŸehirde yaÅŸayan insanlar birlikte ortak akılla karar vermeli. Ragıp Buluç’un açtığı mahkemenin Atakule’de Yürütmeyi durdurma kararı ile sonuçlanması önemli. Mimarların telif hakkını hiçe sayarak yapılan uygulamalara yanıt niteliÄŸinde bir karar.  Melih Gökçek Atatürk Bulvarı’ndaki binaların cephelerini mimarından muvafakat almadan deÄŸiÅŸtiriyor. Melih Gökçek’in Atatürk Bulvarı’nda cephe yenilemelerine emsal olacak bir karar. Karar tebliÄŸ edilmiÅŸ bu saatten sonra inÅŸaatın durdurulması lazım.  Yalnız AOÇ’deki gibi yürütmeyi durdurma kararına raÄŸmen inÅŸaatı devam ettirme hukuksuzluÄŸu, AOÇ sürecinin benzeri yaÅŸanabilir. Atakule altında botanik bahçesiyle çok deÄŸerli bir alan BüyükÅŸehir Belediyesi Atakule’nin hemen bitiÅŸiÄŸinde bulunan Botanik Park’ı atıl hale getirdi. Bakımsız kalan ıssız kalan parktan akÅŸam oturmak için veya  parktan geçmek için  tereddüt ediyor insanlar. BüyükÅŸehir Belediyesi’nin çalışma tarzı bu yapıları alanları bir ÅŸey yapmadan önce atıl çöküntü hale getiriyor. Botanik park’ta bunun bir örneÄŸi.” Åžeklinde konuÅŸtu.   

Atakule önünde yapılan açıklamada Ragıp Buluç’un avukatı dava hakkında Ankara Bölge idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararının deÄŸiÅŸmeyeceÄŸini  ama 4. Ä°dare mahkemesi’nin farklı bir karar verebileceÄŸini hatırlatarak, davanın sürdüğünü belirtti.

 

 


Toplam Görüntülenme : 88882
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!