Sobe Gazetesi 2024 - Atatürk Orman Çiftliği Davasında Bir Bozma Kararı Daha
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Atatürk Orman Çiftliği Davasında Bir Bozma Kararı Daha

Atatürk Orman Çiftliği Davasında Bir Bozma Kararı Daha

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi talanına iliÅŸkin açılan davalarda  arka arkaya verilen yargı kararlarına bir yenisi daha eklendi. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nin 4 yıldır düren davasında bir bozma kararı daha geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Geçte olsa verdiğimiz mücadelede kazanımlarla devam ediyoruz, Atatürk Orman Çiftliği talanındaki oyunlar birbir bozuluyor dedi"

Candan "Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi'nin 1/25.000 ölçekli 2023 BaÅŸkent Ankara Nazım Ä°mar Planının onaylanmasına iliÅŸkin idare mahkemesinde açtığımız dava  Atatürk Orman ÇiftliÄŸi  alanı ile ilgili  atıf yapılan alt ölçekli planların yargı kararıyla iptal edilmiÅŸ olması nedeniyle geçerli olmadığı gerekçesiyle davamız reddedilmiÅŸti.Davayı Danışta'ya temyiz ettik.Danıştay 6.Dairesi 2010 yılında açtığımız davanın Atatürk Orman ÇiftliÄŸi alanı ile iliÅŸkili kısmını dört yıl sonra bozdu.Karar bize 1 AÄŸustos'da tebliÄŸi edildi.GecikmiÅŸ bir karada olsa,Atatürk Orman ÇiftliÄŸi talanındaki  oyunlar bir bir bozulmaya baÅŸladı. Anaplan davasındaki iptal kararı, tescil davasındaki yürütmeyi durdurma, hayvanat bahçesi yenileme alanındaki yürütmeyi durdurma kararına bir yenisi daha eklendi. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nde hukuk kararlarına raÄŸmen  süren talana artık dur denilmesi gerekiyor.Bu konuda bireysel baÅŸvuru yaptığımız Anayasa Mahkemesi'nin  hızlı karar vermesi artık elzemdir.AOÇ'de verdiÄŸimiz mücadele sonuçlanan kadar sürdüreceÄŸiz "dedi.


Toplam Görüntülenme : 87135
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!