Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlardan Bakanlığa ortak akıl daveti
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlardan Bakanlığa ortak akıl daveti

Mimarlardan Bakanlığa ortak akıl daveti

Tahsisleri kaldırılan ve hazineye devredilen SaraçoÄŸlu Mahallesi için mimarlar, Maliye Bakanlığını ortak akla  davet etti.

Ankara kent merkezinde bulunan ve kısa süre önce tahsisleri kaldırılan ve hazineye devredilen SaraçoÄŸlu Mahallesi için Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Maliye Bakanlığını ortak akla davet etti. Maliye Bakanlığı SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin güçlendirilerek restore edileceÄŸini açıklamasının üzerine Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, "SaraçoÄŸlu’nda Bakanlıkla birlikte ortak akılla SaraçoÄŸlu Mahallesi'nin geleceÄŸine dair kamusal kullanımı örgütleyebiliriz" dedi. Candan ÅŸunları söyledi: “ Maliye Bakanlığının SaraçoÄŸlu Mahallesi'ne dair açıklamalarına iliÅŸkin, kurum ve kuruluÅŸlarla toplantı yaptık diyor. Bu kurumlar kimler bilmemiz gerekli. Konunun uzmanı ve daha önce yarışma açmış bir kurum olarak biz bu toplantıda yoktuk mesela.Ankara Ticaret Odası, Mimarlar Odası ve Çevre Åžehircilik Bakanlığı ile yapılan ve Bakanlığın restore edileceÄŸi  ve halkın kullanımına açılacağına  yönelik söz  verdiÄŸi ortak olarak yaptığımız 6 toplantı sonuçsuz kaldı. Maliye Bakanlığının açıklaması önemli. Bakanlığa resmi yazı yazdık ve ortak toplantı istedik. BilindiÄŸi gibi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi olarak, CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’ün referansı ile Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası ile ortak protokol imzalayarak SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin kente kazandırılması üzerine harekete geçmiÅŸtik. SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin halka açık ve halkın katılımıyla kent merkezinde yaÅŸayan bir mahalle olması, yıkılmadan ve yeni yapı yapılmadan restore edilerek korunması için herkesle çalışmaya hazırız.Maliye Bakanlığına halkın da katılımının saÄŸlanacağı, ortak akılla SaraçoÄŸlu’nun kente kazandırılması için ortak akıl davetimizi resmi yazıyla bugün gönderdik, yanıtını bekliyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Candan, Ekim ayında düzenlenecek olan Dünya Mimarlık günü etkinliklerini ilk toplu konut olma özelliÄŸi taşıyan SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde kutlama isteÄŸini Maliye Bakanlığına ilettiklerini hatırlattı. Bakanlığın onay vermesiyle Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Dünya Mimarlık gününde Mimarlık Haftası etkinlikleri süresince, SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde konserler sergiler, söyleÅŸiler, çocuk atölyeleri, fotoÄŸraf atölyeleri ,sözlü tarih çalışmaları, sinema ve tiyatro gösterimleri yapmayı planlıyor. Kent merkezinde SaraçoÄŸlu Mahallesi "Mutlu Yer" temasıyla kentlilerle buluÅŸturacak. Candan "Bu ortak akıl çalışmasının ilk ürünü olarak 13-20 ekim 2014 tarihlerinde tahsis edilmesi önemli...29 Ekim' de SaraçoÄŸlu Mahallesi'nin temel atılmasının 70. yılında yeni bir temel atılabilir "dedi. SaraçoÄŸlu Mahallesi üzerine çalışmalar yürüten Mimarlar Odası Ankara Åžubesi SaraçoÄŸlu Mahallesi için ayrıca Kent Düşleri mimari proje yarışmasını düzenlemiÅŸ, onlarca fikir yarışmıştı.


Toplam Görüntülenme : 90959
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!