Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ için beş dilde mektup
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ için beş dilde mektup

AOÇ için beş dilde mektup

Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri AOÇ için beş farklı dilde mektup yazacaklarını ve devlet başkanlarına ve Başbakanlık binasında resepsiyona katılacak tüm kurumlara ileteceklerini açıkladı.

AOÇ’de yapılan BaÅŸbakanlık Hizmet Binası’nın CumhurbaÅŸkanlığı binası olarak kullanılması tartışma konusu oldu. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi bugün yaptığı basın toplantısıyla AOÇ için dünyanın dört bir yanına mektup göndereceÄŸini açıkladı. Mektup AOÇ binasında yapılacak kabullere gitmeyin içeriÄŸiyle yurt içinde ve yurt dışındaki büyükelçilikler, devlet baÅŸkanlığı ve siyasi statüdeki resmi kurumlara iletilecek.  Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan , “ AOÇ’deki hukuksuzluÄŸu kabul etmeyin, kabullere gitmeyin mektubu göndereceÄŸiz” ifadelerini kullandı. Candan ayrıca  “ AOÇ’de sadece bir hukuksal mücadele deÄŸil farkındalık mücadelesini de uzun zamandır sürdürüyoruz. Bugün gelinen noktada BaÅŸbakanlık Hizmet Binası kaçak olarak tamamlanmış durumda. Açtığımız davalarda iptal kararlarımız var. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel baÅŸvuru hakkımızı da kullandık. CumhurbaÅŸkanlığı’nın AOÇ’ye taşınacağına dair haberler basında yer alıyor. AOÇ kent için önemli bir yeÅŸil aks cumhuriyet döneminin özgürlükçü deÄŸerlerini de ifade eden tarım insan iliÅŸkisi ve peyzaj bütünlüğü ile deÄŸer verdiÄŸimiz bir proje. Yapının yasadışı olduÄŸunu duyurmak görevlerimiz arasındadır. CumhurbaÅŸkanlığı ve BaÅŸbakanlık binası yargı kararlarına raÄŸmen, toplumsal muhalefete raÄŸmen ısrarla inÅŸa edilmiÅŸ bir bina. AOÇ’nin talanına izin verilmiÅŸ durumda, denetimler yapılamıyor, emniyet güçleri tarafından engelleniyor, içeri insanlar alınmıyor ve iki işçi orada öldü. “ dedi.

Candan mektubun mekânsal boyutta Türkiye ile  iliÅŸki kurabilen tüm kurumlara kuruluÅŸlara gideceÄŸini söyleyerek şöyle devam etti:  “ AOÇ 14 Hyde park, 10 Central Park, 920 Gezi Park  büyüklüğünde bir alan. CumhurbaÅŸkanlığı binası olarak kullanılırsa Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm diplomatik görüşmeleri ve kabulleri bu mekânda yapılacak. Binanın kullanılmaması ve meÅŸruiyet kazanmaması için çaÄŸrılarımızı yapacağız, 5 dilde çaÄŸrılar yola çıkacak. Uluslar arası arenaya taşıyacağız.  Misyon ÅŸefleri, yabancı ülkelerde devlet baÅŸkanlarına, büyükelçiliklere mektup göndereceÄŸiz. Sadece yurt dışı deÄŸil, yurt içindeki tüm kurumlara valiliklere, muhalefet partilerinin hepsine göndereceÄŸiz.    Binayı kullanmayın, kabullere katılmayın, hukuksuzluÄŸu kabul etmeyin çaÄŸrılarını göndereceÄŸiz. AOÇ sadece Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin, meslek odalarının sorunu deÄŸildir, artık tamamen hukukun katledilmesi sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuksuz bir binadan yönetilmesi sorunudur. ”

Mimarlar Odası Ankara Åžube 2. BaÅŸkanı Ali Atakan, ise binanın meÅŸru olmadığının altını çizdi. Atakan   “ AOÇ’de tarihi ve kültürel özellikleri olan topluma mal olmuÅŸ bir alanda toplumun katılımcılığı, ve planlama süreçleri hiçe sayılarak alanın betonlaÅŸtırılması zaten meÅŸru deÄŸildir. Hukuk nezdinde de gittikçe otoriteleÅŸen bir anlayış vardır. Yapının elde edilme süreci adeta  Mısır’da piramit yapım sürecini hatırlatıyor. BaÅŸbakan bugün mütevazi bir konutta Subayevlerinde oturuyor, halktan biriyim imajını veriyordu, BaÅŸbakanlık konutunda oturmak istemedi.  Åžimdi ise böyle olmadığını kendisine saraylar inÅŸa ettirdiÄŸini görüyoruz. Gerek ülkede gerek de yurt dışında çalışmalarımızı yürüteceÄŸiz.” Dedi. 


Toplam Görüntülenme : 95347
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!