Sobe Gazetesi 2024 - Ballıkuyumcu’ya ballı plan davalık
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Ballıkuyumcu’ya ballı plan davalık

Ballıkuyumcu’ya ballı plan davalık

Etimesgut Ballıkuyumcu Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm alanı nazım ve uygulama imar planını Mimarlar Odası Ankara Åžubesi yargıya taşıdı.

Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi Belediye Meclisi’nin Etimesgut Ä°lçesi Ballıkuyumcu Kentsel Dönüşüm GeliÅŸim Proje Alanı  1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kararının, yürütmesinin durdurulması talebiyle Mimarlar Odası Ankara Åžubesi tarafından dava açıldı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan plana dava açtıklarını söyledi. Candan “Åžu anda boÅŸ olarak Etimesgut ilçesi sınırlarında bulunan alan, "Seyrek YoÄŸunluklu Kentsel GeliÅŸme Alanı” olarak ayrılmış bir alanken  planlarla yoÄŸun yapılaÅŸma getiriliyor. Hmax serbest verilmiÅŸ durumda, Belediye Meclisi’nin Kentsel dönüşüm proje kararında  3250 adet konut, ticaret alanından bahsediliyor. Bu ÅŸekilde alanda yoÄŸunluk ve nüfus artışı söz konusu olacak.  185 hektarlık planlama alanı üst ölçekli plana aykırı olarak yüksek yoÄŸunluklu konut alanı ÅŸeklinde planlanmış durumda. Ballıkuyumcu’ya ballı bir plan yapılmış durumda. Bu yoÄŸunluÄŸun getirildiÄŸi alan ÅŸu anda bomboÅŸ, büyük bir bölümü özel mülkiyete ait.  Alanda onaylanan Ballıkuyumcu Kentsel Dönüşüm GeliÅŸim Proje Alanı  1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kararı, planlama esaslarına ve ÅŸehircilik ilkelerine aykırı durumda olduÄŸu için konuyu yargıya taşıdık, davayı açtık. ” ifadelerini kullandı. 

“Plan hukuken yok hükmünde”

Etimesgut Ballıkuyumcu Mahallesi’nde ilan edilmiÅŸ bir kentsel dönüşüm kararının olmadığını kaydeden Candan, “Kentsel dönüşüm kararı Danıştay tarafından iptal edildi. Alanda Kentsel dönüşüm ilanı yok. Ballıkuyumcu’da kentsel dönüşüm ilan edilmiÅŸ gibi plan yapılıyor. Belediye meclisi de kararı onaylıyor. Plan hukuken yok hükmünde. Bu alanda Belediye uygulama imar planı yapamaz.  Konu yargıda, hızlıca yürütmeyi durdurma kararı bekliyoruz.” Åžeklinde konuÅŸtu. 
Toplam Görüntülenme : 90413
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!