Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlar kent içi yürüyüş rotaları belirliyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlar kent içi yürüyüş rotaları belirliyor

Mimarlar kent içi yürüyüş rotaları belirliyor

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, mimarlık ve kent kültürünü toplumla buluÅŸturmak için, kent içi yürüyüş rotaları belirliyor. Cumhuriyet’in erken döneminin mimari mirası, vadiler, kültürel miras, endüstri mirası, alanlarına yönelik hazırlanan yürüyüş rotaları ile  mimarlık kültürünün paylaşılması hedefleniyor. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi üyelerine, mimarlık öğrencilerine ve kentlilere açık olarak düzenlenecek  yürüyüş rotalarına  mimarlar rehberlik edecek. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan  "Kent Yürüyüşçüleri  ekibi ile, BaÅŸkent Ankara'nın kendi mirasını toplumla buluÅŸturmayı hedefliyoruz" dedi.

 Kızılay'da turist gören var mı?

Atatürk Bulvarı, Ulus Bölgesi, Endüstri Mirası ve Vadiler  için yürüyüş rotası oluÅŸturduklarını ifade eden Candan, "herkesin yaÅŸadığı yere dair bilgisinin olması oldukça önemli.SaraçoÄŸlu Mahallesi Kızılay'ın ortasında bir nefes alanı ve Cumhuriyetin ilk toplu konutu, peyzaj açısından yapılar açısından,oldukça deÄŸerli. Kent yürüyüşçüleri olarak ilk rotamız, bakanlıklar SaraçoÄŸlu mahallesinden Sıhhiye’ye kadar olan alan.Her yürüyüş rotasında, belirli noktalarda molalar  verilecek, bu mola noktaları bazen bir lokanta bazen köfteci bazen pastane bazen çayhane olacak.Yurtdışındaki baÅŸkentlerde, deÄŸiÅŸik noktalarda turistler için hazırlanmış yürüyüş aksları var. Maalesef Ankara’da yok. Kızılay'da turist görenimiz var mı? Mimarlık ve kent kültürünü toplumla buluÅŸturmayı hedeflediÄŸimiz kent yürüyüşçülerine herkes katılabilir” dedi.

Kent yürüyüşçülerinin ilk rotası  mimarlık tarihçisi Doç. Dr. Elvan Ergut rehberliÄŸinde SaraçoÄŸlu ve Bakanlıklar bölgesinde gerçekleÅŸtirildi. Mimarlar bölgede bir de yürüyüş selfiesi çektirdi. Ulus bölgesi ve Kıbrıs Köyü Vadisi, Dikmen Vadisi, Ä°mrahor Vadisi, Bademlidere yürüyüş rotaları ile sürdürülecek olan kent yürüyüşçüleri için mimarlar odasıyla kentlilerin iletiÅŸime geçmesi  yeterli olacak. 


Toplam Görüntülenme : 91071
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!