GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
“Kaçak binaya iskan veremezsiniz”

“Kaçak binaya iskan veremezsiniz”

AOÇ’de bulunan kaçak binaya iskan başvurusuna mimarlar isyan etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Atatürk Orman Çiftliği  Başbakanlık Hizmet Binası’na iskan başvurusu yapıldığını söyleyerek “ İskan verilemez,  imar kanunu ve Anayasa’ya aykırıdır” ifadeleriyle tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi: “AOÇ ‘de inşa ettirilen Başbakanlık Hizmet Binası’na iskan başvurusu yapıldığı ve Büyükşehir Belediyesi’ni n iskan hazırlık yaptığı duyumunu aldık. Atatürk Orman Çiftliği’nde Başbakanlık hizmet Binası dahil, Ankapark dahil hukuka aykırı ve kaçak yapılardır. Süreçte imzası olan başta Büyükşehir Belediye başkanı olmak üzere, teknik elemanlara kadar dava açacağız. İmar kanunu ve Anayasa’ya göre İmar Kanunu’na göre suç işlemektedirler. Suç duyurusunda bulunacağız ve yargıya taşıyacağız. AOÇ’de kaçak yapılar vardır, bunun aktörleri cumhurbaşkanı ve Melih gökçek’tir. Kaçak yapıları yargıyı hiçe sayarak yapıyorlar, öte yandan bir balkon çıkması, kaçak kuyu suyu kullanımının üstüne giderken, asıl kaçağı kendileri inşa ediyor. 29 Ekim özgürlüğün ve Cumhuriyet’in oluşum sürecidir, Başbakanlık Binası için 29 Ekim’de resepsiyon ve açılış yapmak niyetindeler,  kaçak yapıda binlerce ağaç kesilerek yapılan alanda açılış yapmaktan hicap duymalılar” şeklinde konuştu.

İskan sürecinde imza atacak teknik elemanlara seslenen candan, “Meslek örgütleri ile karşı karşıya kalmasınlar kaçak yapı ya imza atmasınlar.”dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan: “ Devlet zirvesinde kaçak yapılaşmanın ayyuka çıktığı yer AOÇ’dir. Bir taraftan hukuk devleti bir taraftan demokrasi diyerek, diğer yandan tüm hukuku yok sayarak kısa bir sürede AOÇ’yi parçalayıp yok etmek anlaşılır değil. Kamuoyu nezdinde uygulamaları meşru değildir” ifadelerini kullandı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Avukatı Gökçe Bolat: “AOÇ’de hukuksal mücadeleye o binaya cumhurbaşkanı oturduktan sonra da devam edeceğiz. Danıştay nezdinde ve İdari mahkemelerde davalarımızı açmayı sürdüreceğiz. AOÇ alanına dair O kadar çok sayıda davamız var ki bundan kendileri utanmıyorsa biz niye utanalım? Savcılığa suç duyurusunda bulunmaktan bıkıp usanmayacağız. Çünkü AOÇ yerleşkesi sadece Ankara için değil ülke için önemlidir. Her metrekaresi çok değerlidir” dedi.  


Toplam Görüntülenme : 86425
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Bilirkişiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiştir. Atatürk Orman Çiftliği’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peşini bırakmayacağız Atatürk Orman Çiftliği kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plan değişiklikleriyle yapılaşmaya açılmak istenen İmrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan değişikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  değerini ve potansiyelini yok sayan plan değişikliklerini peşini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: Saraçoğlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal değerini ranta açmak istediler, açamadılar. Saraçoğlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armağanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!