Sobe Gazetesi 2024 - Atatürk’e ikinci sehven
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Atatürk’e ikinci sehven

Atatürk’e ikinci sehven

Atatürk’ün adı Ä°kinci bir “sehven” ile kaldırıldı.(BüyükÅŸehir Belediye Meclisi 12 Eylül 2014 tarihli kararı)

Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi  12 Eylül 2014 tarihli 1671 nolu  belediye meclis kararında, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi adını deÄŸiÅŸtirerek Yenimahalle Orman ÇiftliÄŸi  diye yazmış, Mimarlar Odası Ankara Åžubesi'nin konuyu kamuoyuna taşımasıyla birlikte, Melih Gökçek Yenimahalle Orman ÇiftliÄŸi'nin sehven yazıldığını açıklamıştı. Sehven açıklamasıyla belediye meclis kararı web sitesinden kaldırılmıştı. Söz konusu  meclis kararındaki 1/1000 ölçekli plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin  askı sürecinde hem web sitesinde hem de planın üzerinde  bir kez daha Atatürk adı kaldırıldı. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi   yerine Yenimahalle ilçesi Orman ÇiftliÄŸi ibaresinin kullanılmasına mimarlar  tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan "Bu yazım bilinçli yapılıyor sakın sehven demesin” diye tepkisini dile getirdi. Candan,  " Bu hareketler Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nin  adının deÄŸiÅŸtirilmek istenmesi  niyetinin açıkça göstergesidir. BüyükÅŸehir Belediyesi ve Melih Gökçek sakın sehven demesin, kimseyi inandıramaz. Atatürk  Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur, onun adını taşıyan bir mekandan, adının düşürülmesi gerçek niyetleri ortaya çıkartmaktadır. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi adından Atatürk adını düşürmek ihanettir. Laik Demokratik Cumhuriyet rejiminin  düşmanlarını baÅŸka yerde aramaya gerek yok , bunlar bellidir. " dedi.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi Mücadelesini inatla, ısrarla ve akılla yürüttüklerini söyleyen Candan, her bir karar aÅŸamasını  takip ettiklerini ifade ederek, Atatürk isminin  ikinci kez düşürülmesi sürecini 5816 sayılı kanunun 1.maddesine göre yargıya taşıyacaklarını  ifade etti.

"Ülkenin "Kara"binası"

Candan "Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nde, kaçak olarak yapılan BaÅŸbakanlık Hizmet Binası bu ülkenin "kara" binasıdır. CumhurbaÅŸkanlığı'nın 29 Ekimde kaçak yapıda vereceÄŸi resepsiyon  davetleri yayınlandığı anda  suç duyurusunda bulanacağız. Kaçak ve hukuksuz bir binada Türkiye Cumhuriyeti temsil edilemez.Orada CumhurbaÅŸkanı da otursa, baÅŸbakanda otursa o binanın kaçak ve hukuksuz olduÄŸunu ortadan kaldırmaz. Aksine BaÅŸbakanın ve CumhurbaÅŸkanın hukuksuzluÄŸunun altının 1 katrilyonla çizilmesi olur."dedi 

Candan  o resepsiyona gidenler, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi talanına ve  hukuksuzluÄŸa ortak olacaklardır diyerek , resepsiyona katılmayın çaÄŸrısı yaptı. 


Toplam Görüntülenme : 106568
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!