Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ ve Kaçak Saray Mücadelesi İl İl Dolaşıyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ ve Kaçak Saray Mücadelesi İl İl Dolaşıyor

AOÇ ve KAÇAK SARAY MÜCADELESİ İL İL DOLAŞIYOR

Mimarlar Atatürk Orman Çiftliği mücadelesini anlatmak amacıyla gelen davetler üzerine Türkiye'yi dolaşarak panel forumlar düzenliyor. "AOÇ ve Kaçak Saray Mücadelesi Turnede" başlığıyla düzenlenen panellerde Mimarlar Odası Şubeleri öncülüğünde koordine ediliyor.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi  Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin taşıdığı deÄŸerleri , talanını ve  kaçak sarayın 1.Derece doÄŸal sit alanında hukuksuz bir  ÅŸekilde yapılmasını ve mücadelesini   ÅŸehir ÅŸehir dolaÅŸarak anlatıyor.

Mimarlar Odası MuÄŸla Åžubesi'nin davetlisi olarak  Atatürk Orman ÇiftliÄŸi,Kaçak Saray ve kent Mücadelesinin ikinci sunumu MuÄŸla da gerçekleÅŸtirildi. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı  Tezcan KarakuÅŸ Candan ve  Mimarlar Odası Ankara Åžube avukatı Gökçe Er Bolat'ın katıldığı toplantıda Mimarlar Odası MuÄŸla Åžube BaÅŸkanı Osman KöseoÄŸlu "Atatürk Orman ÇiftliÄŸi Mücadelesi tüm Türkiye'nin mücadelesi, Ankara Åžubemizin verdiÄŸi  mücadeleye her yerde destek büyüyor, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi Mücadelesini,MuÄŸla'da ağırlamaktan mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Atatürk Orman Çiftliği'nin,taşıdığı tarihsel ve kentsel ölçekteki değerlerini, kent mücadelesindeki yeni mücadele arayışlarını ve mücadelenin nereye doğru evrildiğini anlatırken, şube avukatı Gökçe Er Bolat açılan 38 dava hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

Mimarlar Odası kervanı yürüyecek

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi mücadelesinin sonuç alana kadar,sorumlular yargılanana kadar  devam edeceÄŸini vurgulayan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan,” AOÇ mücadelesi sadece Ankara’nın ve Ankaralıların deÄŸil, tüm Türkiye’nin mücadelesidir. Ayrıca Atatürk Orman ÇiftliÄŸi taşıdığı kültürel peyzaj deÄŸeri ile evrensel olarak da dünyaya ait bir alandır.  Bu nedenle il il AOÇ ve kaçak saray mücadelesini ve hukuksal süreci anlatıyoruz. Anayasa’nın 135.maddesine göre kurulmuÅŸ kamu kurumu niteliÄŸinde bir meslek örgütüyüz,verdiÄŸimiz mücadelede çok  haklıyız, kimsenin malına el koymadık, kimsenin vasiyetini ihlal etmedik, kimsenin parasını hukuksuz bir  inÅŸaata harcamadık. Haklı olduÄŸumuz bu mücadelede kimse bizi durduramayacak, kent mücadelesinde, Mimarlar Odası Kervanı  yürüyor ” Åžeklinde konuÅŸtu.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Atatürk Orman ÇiftliÄŸi, Kaçak Saray ve Kent Mücadelesi sunumlarını  15 Ocak'ta EskiÅŸehir'de, 16 Ocak'ta Bursa'da  7 Åžubat'ta Ankara'da Ä°TÃœ mezunları derneÄŸinde,sonrasında Kocaeli ve Ä°zmir'de   gerçekleÅŸtirecek. 


Toplam Görüntülenme : 95208
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!