Sobe Gazetesi 2024 - Eymir’de Neler Oluyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Eymir’de Neler Oluyor

Eymir'de Neler Oluyor

ODTÃœ Mezunlar DerneÄŸi Eymir gölünde yaÅŸanan tartışmaları panel forum düzenleyerek gündeme taşıdı. ODTÃœ viÅŸnelik tesislerinde gerçekleÅŸen etkinliÄŸe, Mimarlar Odası  Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, ODTÃœ Öğretim Ãœyesi Tarık Åžengül, Ankara'nın Eymir'i grubundan Ebru Voyvoda, Åžehir Plancıları Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Emre Sevim konuÅŸmacı olarak katıldı .

"Eymir halka açık ranta kapalı"

Ankara'nın nefes alma alanlarından olan Eymir Gölü'nün yapılaÅŸma, BüyükÅŸehir Belediyesinin tehditi altına girmesi, yapılması gerekenler ve eylem planları üzerine deÄŸerlendirmeler yapıldı. Eymir'in halka açık ranta kapalı olduÄŸunun sıkça vurgulandığı etkinlikte Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan " Eymir Gölü ve imrahor vadisinin birlikte ele alınarak taşıdığı potansiyellerin farkına varılması önemli, su havzası, yeÅŸil aks, flora ve faunası ,kültürel ve arkeolojik özellikleri ile  bir kent için bulunmaz fırsatlar sunan Eymir ve Ä°mrahor'un yapılaÅŸmaya açılarak betonlaÅŸması, Ankara'nı ölümü olur. Diplomatik otel ile bu yapılaÅŸma baskısı artacak, bu nedenle yapılmaması için mücadele edeceÄŸiz "dedi.

 Åžehir Plancıları Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Emre Sevim "Eymir gölünün, büyükÅŸehir Belediyes,n,n eline geçmesi durumunda, Mogan Gölü ve Göksü Parkın başına gelenlerin aynısının olacağını belirtti.  

"Eymir kutsalımız dokundurtmayız"

ODTÃœ öğretim üyesi Tarık Åžengül, büyük rant fotoÄŸrafını görerek Eymir ve çevresini deÄŸerlendirmek gerekli, kentsel ölçekte yürütülen mücadelelerde, muhalefet partilerinden seçilen belediyelerin sessiz kaldığı ortada.Atatürk Orman ÇiftliÄŸinde kaçak saray yapılırken ilçe sınırları içerisinde olan ilgili belediyenin sesi neden çıkmadı, kaç tane davası var.Kentsel rantta  piramidin  en yukardakilerinin de iÅŸin parçası olduÄŸu ortada, Eymir kutsalımız dokundurtmayız "dedi.

Ankara'nın Eymiri grubundan Ebru Voyvoda, Eymir gölünün tanıtımına ve orada yapılacak etkinliklere yönelik  bir dizi önerileri sıralayarak, kurumların iÅŸbirliÄŸi içerisinde çalışmasına deÄŸindi.  

Etkinlik katılımcıların önümüzdeki günlerde oluÅŸacak süreçlere iliÅŸkin önermeleri  ile son buldu. 
Toplam Görüntülenme : 102458
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!