Sobe Gazetesi 2024 - Saraçoğlu’na zorla tahliye gölgesi
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Saraçoğlu’na zorla tahliye gölgesi

SaraçoÄŸlu’na zorla tahliye gölgesi

SaraçoÄŸlu Mahallesi sakinlerinin zorla tahliye edilmek istenmesi tepki topladı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin yargı sürecinde olduÄŸunu söyledi.

SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde oturanların zorla tahliye edilmek istenmesi mimarların tepkisini çekti. SaraçoÄŸlu mahallesinde inceleme  yapan ve muhtarla görüşen  Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ SaraçoÄŸlu Mahallesi daÄŸ başı mı, insanların yerlerinden zorla tahliye edilmesi ne demek? Bunu kabul etmemiz mümkün deÄŸil? Bu neyin acelesi” ÅŸeklinde tepkisini gösterdi.

"yetkilileri akla ve bilime davet ediyoruz"

Candan,  SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin lojman statüsünün kaldırılmasına  iliÅŸkin  Åžube olarak açtıkları davanın  devam ettiÄŸini hatırlatarak “ Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olan SaraçoÄŸlu Mahallesin de oturanların polis zoruyla bir sabah kapılara dayanılarak  tahliye edilmesi kabul edilemez. Alanın tamamı tescilli, aÄŸaçlar tescilli, insanları zorla tahliye etmek diye bir ÅŸey olamaz,  yetkililer ne yaptıklarını sanıyorlar. SaraçoÄŸlu Mahallesi taşıdığı deÄŸerlerle bizim için önemi büyüktür. Mimarlar Odası Olarak SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin yıkılmadan restore edilerek  kamusal bir kullanımla kente kazandırılması için dönemin CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül 'ün himayesinde baÅŸlayan katılımcı yarışma süreci,Mimarlar Odası'nın kaçak saray mücadelesinden hoÅŸlanmayan  yöneticilerin  müdahalesi ile durduruldu. Devlette devamlılık kalmamış. Söz namustur ,biz kamuoyu önünde verdiÄŸimiz sözün arkasındayız. Elimizi  taşın altına koyduk .Kimseye diyet borcumuz yok.Bu zorla tahliye SaraçoÄŸlu Mahallesinin  kapalı kapılar arkasında tehdit altında olduÄŸunun göstergesidir.PerÅŸembeye kadar sürecek olan zorla tahliye sürecinin davalarımız devam ederken yapılması manidardır. Yetkilileri akla ve bilimsel düşünmeye davet ediyoruz?”

Kentlilerin , mahalle sakinlerinin  katılımcı olduÄŸu, olan kent düşleri yarışmaları sonucunda kente kazandırılan Ulucanlar Cezaevinin müze olma süreci en önemli örnek olduÄŸunu  söyleyen Candan, “SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin  kent kazandırılması sürecinin  ana argümanı, ortak akıldır, bu akıl hareketli katılım  süreci ile ÅŸekillenir. SaraçoÄŸlu Mahallesi tarihi ve mimari deÄŸeri yüksek bir mahalledir. Zor yolu ile yapılacak her hareket mahallenin itibarına ve kent belleÄŸine gölge düşürüyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 


Toplam Görüntülenme : 109808
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!