Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ ve Kaçak Saray Mücadelesi Cumhuriyet’in kalesinde anlatılacak
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ ve Kaçak Saray Mücadelesi Cumhuriyet’in kalesinde anlatılacak

AOÇ ve Kaçak Saray Mücadelesi Cumhuriyet’in kalesinde anlatılacak 

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi ve Kaçak Saray mücadelesini anlatmak için  il il dolaÅŸan mimarlar Cumhuriyetin kalesi Ä°zmir’e gidiyor.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi ve Kaçak Saray mücadelesini ve deneyimleri paylaÅŸan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi bu hafta Cumhuriyet’in kalesi Ä°zmir'e ve Balıkesir’e konuk olacak.

Ä°l Ä°l dolaÅŸarak AOÇ ve Kaçak Saray mücadelesini anlatacağız diyen mimarlar sözünü tuttu. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisinde Atatürk'ün vasiyeti ihlal edilerek, mahkeme kararları tanınmayarak yasadışı yapılan Kaçak Saray mücadelesini, AOÇ'nin taşıdığı Cumhuriyetin  Ã¶zgürlükçü deÄŸerlerini, evrensel hukuk ilkelerinin ihlalini ve vergilerimizin nasıl bir lüks yapıya harcandığının  anlatıldığı turneleri Mimarlar Odası Ankara Åžubesi   Ã¶zel bir organizasyonla  ele alıyor.YoÄŸun bir tempoda yürüyen mücadelenin arasına, il il dolaÅŸmada ekleniyor. AOÇ turnede etkinliÄŸi bu kez Egeçep'in davetiyle   Cumhuriyetin kalesi Ä°zmir'de. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan,Åžube avukatı  Gökçe Bolat,Kent Ä°zleme Merkezi Danışma Kurulu Ãœyeleri Ethem TorunoÄŸlu ve Redife Kolçak'ın konuÅŸmacı olarak katılacağı etkinlik  4 Nisan saat 14.00'te  Ä°zmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleÅŸecek.

"umudumuzu, cesaretimizi, kararlılığımızı gittiğimiz yere ekip geliyoruz"

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ndeki hukuk mücadelesini ve kent mücadelesini tüm Türkiye’ye anlatacağız diyen Candan, “AOÇ’deki hukuksuzluk sadece Ankaralıları deÄŸil tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor. Evrensel hukuk ilkeleri ihlal edilmiÅŸtir. Atatürk'ün vasiyeti ihlal edilmiÅŸtir. Ankara'nın nefes koridoru, Atatürk orman çiftliÄŸinin baÄŸrına hançer saplanmıştır. Cumhuriyetin özgürlükçü deÄŸerleri yok edilmek istenmiÅŸtir. Bizim kararlı ve inançlı mücadelemiz elbet baÅŸarıya ulaÅŸacak.AOÇ talanına ortak olan herkes yargı önünde hesap verecek. Çünkü biz çok haklıyız. GittiÄŸimiz her kent, mücadelemizi ve bizi baÄŸrına basıyor. Cumhuriyetin özgürlükçü deÄŸerlerinin kurucu mekanı olan Atatürk Orman ÇiftliÄŸi ile ilgili yürüttüğümüz mücadele,kaçak sarayın akıl almaz maliyetleri, toplumun %70'inin taraf olduÄŸu bir muhalif duruÅŸu ortaya çıkarttı. Bu deÄŸer aydınlık Türkiye için önemli bir deneyimdir.Bu deneyimin farkındayız.Onun için il il dolaÅŸarak herkesi bir araya getiren bu mücadelenin  deneyimlerini paylaşıyoruz.Umudumuzu , cesaretimizi, kararlılığımızı, gittiÄŸimiz yere  ekip geliyoruz. GittiÄŸimiz kentlerdeki ilgi ve  aldığımız tepkiler bizi daha da umutlandırıyor." ifadelerini kullandı. 

AOÇ turnede etkinlikleri Ä°zmir sunumu ile birlikte, Mimarlar Odası Balıkesir Åžubesinin ev sahipliÄŸinde Balıkesirde de olacak. 

 

TMMOB MÄ°MARLAR ODASI ANKARA ÅžUBESÄ° BASIN BÄ°RÄ°MÄ° 


Toplam Görüntülenme : 91658
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!