Sobe Gazetesi 2024 - Robocop’a suç duyurusu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Robocop’a suç duyurusu

Robocop’a suç duyurusu

Mimarlar, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek’in isteÄŸiyle Atatürk Orman ÇiftliÄŸi KavÅŸağı’na dikilen Robocopun suç delili teÅŸkil ettiÄŸini düşünüyor. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “Çin’den satın alınan ve çelik iskelet üzerine granit mermerden yapılmış, Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek’in ‘prestij projem’ dediÄŸi Ankapark’a konulacak robotlara harcanan para tüm kentlilerin parasıdır. Gerekli suç duyurusunu yaptık. Heykeli nerden sipariÅŸ ediyor? Maliyeti ne kadar? Bilgi edinme kanunu ile sorduk. Kentliler olarak bilmeliyiz , açıklansın. Katılımcılıktan uzak, aklına geleni yapan,vergilerimiz  Ã§arçur edilerek böyle bir ucubenin yapılmasını kabul edemeyiz” dedi.

Ankapark’ın yürütmesinin durdurulduÄŸunu söyleyen Candan, “Anılan yargı kararlarına raÄŸmen Belediye tarafından hukuka aykırı bir biçimde Ankapark’ın yapım süreci devam etmektedir. Ãœstüne bir de Çiftlik KavÅŸağında robot heykeli dikilmiÅŸ, bu heykelin Ankaparkın tanıtımı amacıyla konulduÄŸu açıklanmıştır. Yargı kararları gereÄŸi uygulama yapılmaması gereken bu alanda satın alma ve yapımların devam etmesi her geçen gün kamu israfını büyütmektedir. Bu durum aynı zamanda ÅŸikayet edilen idare yetkililerinin yargı kararlarını uygulamama hususundaki ısrarını ortaya koymaktadır. Büyük bir kamu israfı olan transformers ÅŸeklindeki otorobot aynı zamanda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir ÅŸekilde elde edilmesi ve kullanılmasını düzenleyen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunun amacına aykırılık teÅŸkil etmekte ve kamu maliyesinin temel ilkeleri olan Maliye politikası, makroekonomik ve sosyal hedefler ile uyumlu bir ÅŸekilde oluÅŸturulur ve yürütülür ile Maliye politikası, makroekonomik ve sosyal hedefler ile uyumlu bir ÅŸekilde oluÅŸturulur ve yürütülür ilkelerini ihlal etmektedir. Bu nedenlerle suç duyurusunda bulunduk. ” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Gökçek kent estetiÄŸini bozuyor”

Candan Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nde Ankapark’ın yapılmasının zaten Atatürk’ün vasiyetinin ihlali olduÄŸunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “  1. Derece DoÄŸal SÄ°T alanı olan Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nde dikilen heykeller BüyükÅŸehir Belediyesi’nin Atatürk’ün vasiyetini ihlal ettiÄŸini bir kez daha göstermektedir.  Ankapark’ta yargı kararları ortadadır, hukuka uyulmalı ve Ankapark için hiçbir harcama yapılmaması gerekmektedir. Davalar devam etmektedir.” 
Toplam Görüntülenme : 74355
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!