Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlar’dan Anıtkabir defterine Kaçak Saray notu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlar’dan Anıtkabir defterine Kaçak Saray notu

Mimarlar’dan Anıtkabir defterine Kaçak Saray notu

Mimarlar Atanın huzuruna çıktı ve Kaçak Sarayı Anıtkabir defterine not düştü.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin kuruluÅŸ yıldönümünde Anıtkabir’de resmi törenle Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan Kaçak Sarayı ve AOÇ’deki talanı Anıtkabir defterine not düştü.  

Anıtkabir defterini imzalayan Candan, mücadeleyi sürdüreceklerine de  notlar arasında yer verdi. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi adına Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, deftere “Cumhuriyet’in Kurucusu, Büyük Atatürk” ÅŸeklinde baÅŸlayan ÅŸu ifadelerle not aldı: “TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžubesi yöneticileri, üyeleri ve Atatürk Orman ÇiftliÄŸine sahip çıkanlar olarak , Atatürk Orman ÇiftliÄŸinin 90.kuruluÅŸ yılında, huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin özgürlükçü deÄŸerlerinin kurucu mekanı olan ve bize emanet ettiÄŸiniz Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nin baÄŸrına saplanan Kaçak Saray, Ankapark vasiyetiniz,ÅŸartlı bağışınız ve hukuk ihlal edilerek asrın haksızlığı olarak inÅŸaa edildi. Cumhuriyet kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığı günler Türkiye'sinde,Ä°ller Bankası'ndan, SaraçoÄŸlu Mahallesi'nden, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'ne kadar Cumhuriyetin mimari mirasını, kültürel mirasını, doÄŸal mirasını koruma inancımızla, buradaki varlığımız; Cumhuriyet deÄŸerlerinin yok edilmesi ve Atatürk Orman ÇiftliÄŸi talanına karşı yürüttüğümüz mücadelenin kararlılığının ve sürekliliÄŸinin tarihe not düşülmesi içindir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nin 90.kuruluÅŸ yılında, sizin huzurunuzda Türkiye'ye sözümüz olsun ki, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi talanında baÅŸta yöneticiler olmak üzere sorumluluÄŸu olan herkesin evrensel hukuk ilkeleri ışığında hesap vereceÄŸi güne kadar mücadelemiz devam edecektir.”

Ata’nın huzurunda mücadele sözü

Ata’nın huzurunda Türkiye’ye mücadele sözü veren mimarlar, törenden sonra açıklama yaptı.  Mimarlar  Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin kuruluÅŸ yıldönümünde kurucusunu ziyaret ederek, mücadele kararlılığımızı, hukuk ihlal edilerek yapılan Kaçak Sarayı ve AOÇ talanını tarihe not düştük. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi talanına ortak olan herkes, CumhurbaÅŸkanı, BaÅŸbakan, Bakanlar, Milletvekilleri, ve talan sürecindeki kararlarda imzası olan herkes evrensel hukuk ilkeleri ışığında hesap verene kadar mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.  


Toplam Görüntülenme : 60352
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!