Sobe Gazetesi 2024 - Kaçak Saray’da fasıl: 6,5 milyon
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Kaçak Saray’da fasıl: 6,5 milyon

Kaçak Saray’da fasıl: 6,5 milyon

Kaçak Saray’da gündüz fasılındaki mobilyalardan  masa ve sandalye maliyetlerini açıklayan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Kaçak Sarayın ekonominin kara deliÄŸi olduÄŸunu ,sürekli para yuttuÄŸunu hatırlatarak,"Yapınca masraf bitmiyor, o binanın iÅŸletilmesi, her ÅŸeyi para, Türkiye'nin kaynağını tüketiyor" dedi  

"Makama göre masa düzeni"

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Kaçak sarayda düzenlenen yemek organizasyonundan yola çıkarak, organizasyondaki mobilyaların;  masa ve  sandalyelerin  maliyetlerini hesapladı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan,  basın mensuplarına Saray’dan çekilmiÅŸ bir fotoÄŸrafı gösterirken ÅŸunları söyledi: “600 metrekarelik balo salonlarının olduÄŸu kaçak sarayda, ana binanın fuaye bölümünde  verilen fasıllı yemek organizasyonunda mobilyalarının yaklaşık maliyetini hesapladık. Kaçak Sarayda makama göre masa düzeni kurulmuÅŸ. 12 kiÅŸilik 30 ahÅŸap masa bulunuyor.  21 kiÅŸilik de protokol masası var. Mobilyaların yurtdışından getirildiÄŸi ağırlıklı italyan ve fransız mobilyaların kullanıldığı Ana binanın mobilyaları E ÅŸeklindeki idari binanın mobilya fiyatlarının kat be kat fazlası.  Türkiye’de çok az firmanın satışını yaptığı büyük ölçekli bu masaların 12 kiÅŸilik  olanının tanesi  25 bin ile 40 bin avro arasında deÄŸiÅŸiyor. Masaların tanesini 30 bin avrodan hesapladık.21 kiÅŸilik masanın maliyeti ise 60 bin avro  civarında. kolçaksız sandalyelerin tanesi maliyeti 2000 avro ile 5000 avro arasında deÄŸiÅŸiyor bu yemek organizasyonunda 360 tane tespit ettik. 21 kiÅŸilik masanın etrafında ise tanesi 5 bin avro olan kolçaklı sandalyeler var. Kaçak sarayda, öğlen faslının yapıldığı mobilyaların maliyeti yaklaşık 6,5 milyon lira.” Åžeklinde konuÅŸtu.  

  

“AOÇ'ye beton dikin,  sonra da kaynak yok deyin”

Candan şöyle devam etti: “Kaçak Saraydaki bu yemeÄŸin sadece mobilya maliyeti yaklaşık 6,5 milyon lira. Bu maliyetlerin içerisinde, tabak, kaşık, çatal , ipek masa örtülerinin  maliyeti ile ,yemek maliyetleri yok,  sadece yaklaşık mobilya maliyetini hesapladık. Bu maliyet 6 bin 689 asgari ücretlinin maaşına denk. Erzurum’un Aziziye Belediye personelinin 2 yıllık maaşı  Ã¶denir bu parayla. Halk yoksulluk içerisindeyken, memura, emekliye zam yaparsak ülke batar. Halka gelince kaynak yok, kaçak saray için kaynak çok. Hükümet ve yerel yönetimleri yurtdışından sürekli boylu aÄŸaç getiriyor, kaçak saray içinde getiriliyor. Yurtdışından aÄŸaç alımını durdurun bakalım kaynak çıkıyor mu çıkmıyor mu? Bu aÄŸaçlar gerçekten geliyor mu, nerelere dikiliyor, kim sayıyor belli deÄŸil. 90 yıl önce  Tarım laboratuarı olarak kurulmuÅŸ, fidan yetiÅŸtirilmesi öngörülen  AOÇ'ye beton dikin,  sonrada kaynak yok deyin. Türkiye'de kaynak çok , yeter ki halk için kullanılsın.” Ä°fadelerini kullandı.

“Faturalar açıklansın”

Bir gazetecinin CumhurbaÅŸkanı’nın Kaçak Saray maliyet açıklamasını 1 milyar dolar olduÄŸu açıklamasını hatırlatması üzerine Tezcan KarakuÅŸ Candan: “Yürütmenin durdurulduÄŸu bir alanda ihale yapılması bile yasadışıyken, açıklanan maliyet gerçek dışı.Mimar olan biziz, proje kaça çizilir, inÅŸaat kaça yapılır, malzemelerin maliyetleri nelerdir, özel üretim olunca maliyet kaça katlar, hangi mobilyalar kaç liradır biz biliriz.Açıklasınlar faturaları bakalım  kim gerçeÄŸi söylüyor. Kaçak Saray 1 milyar dolar mı? yoksa 20 milyar liramı görelim? Hep beraber öğrenelim. Daha öncede bin odalıydı, biz ısrarla yer üstünde 2 bin oda var  dedik, 1150 küsur diye açıklama yaptılar. 1 milyar dolar, olsa olsa baÅŸbakanlığın bütçesinden çıkan maliyettir. Örtülü ödenek ve iÅŸsizlik fonundan harcama yapıldı mı? Ne kadar harcandı? Kaçak Saray inÅŸaatını yapan firmanın en  kıymetli arsalarda  sürekli AVM inÅŸaatı ve hastane yapması  ne anlama geliyor? Bir trampa olabilir mi? Bunları bir açıklasınlar da halkımız bilsin kaynak nereye gidiyormuÅŸ.“ ifadelerini kullandı.

"Saatin zamanı kendileri için çalışıyor"

Mimarlar Odası Ankara Åžube 2. BaÅŸkanı Ali Atakan ise basın toplantısında Melih Gökçek’e yüklendi: “Ankara’yı yönetme iddiasında olan Melih Gökçek, Belediye BaÅŸkanlığı yapacağına,  kent sorunlarını çözeceÄŸine televizyonlarda kanal kanal gezip siyaset yapıyor, belli bir ideolojinin siyasetini üstlenmiÅŸ durumda. Kent sorununu çözmek için yaptığı da meclisin karşısına kol saati koymak. O saatin zamanı kendileri için çalışıyor. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin orta refüjüne de dinozor koymak. Bu yaptıkları savundukları ile de uyumlu” ifadelerini kullandı. Deniz GezmiÅŸ, Yusuf Aslan ve Hüseyin Ä°nan’ın idam ediliÅŸlerinin yıldönümünde, ezilen halk için verilen mücadelede canını ortaya koyan insanlar birileri saltanat sürsün diye mücadele etmedi.  Kaçak Saray’da toplantılar, organizasyonlar yapılıyor meÅŸru olmayan yapıyı meÅŸrulaÅŸtırma çabası görüyoruz. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi talanını meÅŸrulaÅŸtıramazlar.” 
Toplam Görüntülenme : 63782
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!