Sobe Gazetesi 2024 - Kaçak Sarayın Çatısı Ateş Pahası
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Kaçak Sarayın Çatısı Ateş Pahası

Kaçak Sarayın Çatısı Ateş Pahası

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Atatürk Orman ÇiftliÄŸinde yasadışı yapılan Kaçak Saray ve kaçak eklentilerinin peÅŸini bırakmıyor.  Kaçak Sarayın lüks malzemeleri ile ilgili her gün yeni bilgileri kamuoyu ile paylaÅŸan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi bu kez de, kaçak sarayın çatı maliyetlerini ve malzemelerini açıkladı.Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan  Kaçak Saray'ın ve eklentilerinin çatısı için, alman malı özel  çinko kullanıldığını ifade etti.Rheinzink marka bu malzemenin içerisinde, alüminyum, bakır ve titanyum olduÄŸunu , çatı aksamının  metrekaresinin    600 avro, yaklaşık  1800 TL+ KDV civarında olduÄŸunu belirtti. Candan "Kaçak Sarayın çatısı ateÅŸ pahası" dedi.

"Kaçak Sarayın Çatısı 89 bin 568 asgari ücretlinin maaşına denk"

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nde yasa dışı inÅŸaa edilen ve Danıştay tarafındanda kaçak olduÄŸu perçinlenen  kaçak sarayın hiç bir ÅŸekilde meÅŸruiyeti olmadığını, temelininde çatısınında ateÅŸ pahası olduÄŸunu söyleyen Candan şöyle devam etti. "Kaçak Sarayın çatılarında kullanılan titanyumlu çinko , ithal malzemenin,metrekaresi  kdv dahil 2124 lira civarında. Kaçak yerleÅŸkenin çatı yüzeyleri yaklaşık 35 bin metrekare civarında. Kırımlar ve firelerle birlikte 40 bin metrekarelik çatı  yüzeyi, ithal, yanmaz, titanyumlu çinko ile kaplanmış durumda.Bu metrekareye camii ve kongre merkezinin çatı yüzeyleri dahil deÄŸil.Kaçak sarayın ve eklentilerinin çatı maliyeti  yaklaşık 85 milyon lira. Kaçak sarayın çatısı 89 bin 568 asgari ücretlinin maaşına denk. Bir asgari ücretlinin ortalama 4 kiÅŸilik aileden oluÅŸtuÄŸu varsayıldığında, Kaçak sarayın çatısının maliyeti  358 bin 272 kiÅŸinin yaÅŸamını doÄŸrudan etkiliyor.KAçak Saray'ın abartılı çatı maliyeti  355 bin nüfuslu  Düzce'de her evden bir kiÅŸinin iÅŸ sahibi olmasına denktir.Kaçak sarayın çatısının maliyeti Düzce halkını düze çıkartırdı"   ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Candan 1.derece doÄŸal ve tarihi sit alanında  Atatürk'ün ÅŸartlı bağışı ihlal edilerek , hukuksuz bir ÅŸekilde , Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nin baÄŸrına saplanan kaçak sarayla birlikte, kaçak konut, kaçak kongre merkezi  kaçak camii ile ilgili,bu hukuksuzluÄŸu yapanlar yargı önüne çıkana kadar mücadelemiz devam edecek, ÅŸeklinde konuÅŸtu.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Basın Birimi


Toplam Görüntülenme : 62052
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!