Sobe Gazetesi 2024 - "Saray Kaçak Kral çıplak , Cumhurbaşkanlığı bunu hep yapıyor"
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
"Saray Kaçak Kral çıplak , Cumhurbaşkanlığı bunu hep yapıyor"

"Saray Kaçak Kral çıplak , Cumhurbaşkanlığı bunu hep yapıyor"

Biz AOÇ'den onlar BeÅŸtepe’den bahsediyorlar

“Biz Yoktan var edilen bir varlıktan, onlar lüks ve ÅŸatafat için yapılan yapıdan bahsediyorlar. Ayrı evrenlerdeyiz.”

CumhurbaÅŸkanlığı tarafından yapılan açıklamaya Mimarlar Odasından jet hızıyla cevap geldi Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı  Tezcan KarakuÅŸ Candan  " Aramızdaki en büyük fark, Biz Atatürk Orman ÇiftliÄŸinden bahsediyoruz, geçmiÅŸi deÄŸerleri bilimsel olarak kararları olan bize emanet edilen  bir varlıktan, onlar hukuksuzlukla, yasal mevzuat kılıflarıyla, lüks ve ÅŸatafat içerisinde bir yapıdan BeÅŸtepe’den bahsediyor. Ayrı evrenlerdeyiz." dedi

Mahkeme kararlarını hatırlatan Candan şöyle devam etti. " Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nde yapılan  450 bin metrekarelik 20 milyarlık maliyeti ile 21 milyon 75 asgari ücretlinin maaşına bedel o yapının kaçak olduÄŸunu hiç bir açıklama aklayamaz. Kaçak Sarayı 5.idare mahkemesi kararına raÄŸmen yasadışı verilen  ve davaları devam eden ruhsatları ve iskanlarını göstererek, aklamak istemiÅŸlerdi  olmadı. Ankara 11.idare mahkemesi koruma kurulunun tarihi sit niteliÄŸini kaldıran kararını iptal etti. Bu iptal kararının dayanağı bilim insanlarınca düzenlenen bilirkiÅŸi raporudur alanın tarihi sit alanı olduÄŸu bilimsel olarak ortaya konmuÅŸtur. Mahkeme kararını davalı idareler temyiz etmiÅŸ Danıştay 14.dairesi mahkeme kararının yürütmesini durdurmuÅŸtur henüz Danıştay nihai kararını vermemiÅŸ yani mahkeme kararının bozulması söz konusu deÄŸildir süreç devam ediyor.Hukuku kendilerine uyduracaklarsa onu bilemeyiz. CumhurbaÅŸkanlığı bunu hep yapıyor, mahkeme kararlarına uysunlar," güçleri yetiyorsa  gelsinler yıksınlar" diyenler  hukuka deÄŸil hukuku kendilerine uydurmaya çalışıyorlar" dedi.

Ne yapılırsa yapılsın Saray kaçak diyen Candan "Saray; Atatürk'ün vasiyeti ihlal edilerek yapıldı, Saray 1.derece tarihi ve doÄŸal sit alanı katledilerek yapıldı, kaçak  saray 10 bin aÄŸaç kesilerek yapıldı, Saray, Ankara'nın yeÅŸil kuÅŸağını betonlaÅŸtırdı, kaçak saray hepimizin cebinden istemediÄŸimiz halde paralarımızı vergilerimizi aldı.55 davamız devam ediyor, hukuka uysalardı bu kadar dava açılmazdı" ÅŸeklinde konuÅŸtu


Toplam Görüntülenme : 63802
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!