Sobe Gazetesi 2024 - Danıştay’dan Ulus’ta Gökçek’e ikinci red
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Danıştay’dan Ulus’ta Gökçek’e ikinci red

Danıştay’dan Ulus’ta Gökçek’e ikinci red

Ulus’ta Tarihi kent merkezi yenileme alanında Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi’nin  ve BaÅŸbakanlığın itirazı Danıştay tarafından reddedildi.  

Ankara Ulus Tarihi kent merkezi kapsamında yer alan alanların yenileme alanı olarak kullanılmasına iliÅŸkin Bakanlar Kurulu kararına Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ve Åžehir Plancıları Odası dava açmıştı. Dava sonucuna itirazda Danıştay’dan döndü. Mimarlar kararı sevindirici olarak niteledi. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan: “ Ulus’ta yapılan tüm uygulamalar tartışmalıdır, Bu kararla da ÅŸu an Ulus’ta tek bir çivi bile çakılamaz. Ulus BaÅŸkentin tarihsel, kültürel deÄŸeridir. Ulus‘u ranta kurban etmelerine izin vermeyeceÄŸiz. Danıştay’ın kararı oldukça umut verici. Halkımıza hayırlı, Melih Gökçek’e geçmiÅŸ olsun.” Ä°fadelerini kullandı.

İtirazları reddedildi

Ulus’ta Tarihi Kent Merkezi’ndeki  yenileme alanı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulmasını isteyen Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin açtığı davada Danıştay 14. Dairesi bilirkiÅŸi keÅŸfinden sonra yeni bir karar verilinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı vermiÅŸti. Yürütmenin durdurulması  kararına itiraz BaÅŸbakanlık ve Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi’nden geldi.  Danıştay 14. Daire’nin yürütmeyi durdurma kararını gerekçe gösteren Danıştay Ä°dari Dava Daireleri Kurulu, BaÅŸbakanlık ve Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi’nin itirazlarını reddetti.


Toplam Görüntülenme : 61134
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!