Sobe Gazetesi 2024 - BÜYÜKŞEHİR’den "YENİ NESİL" İŞGAL
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
BÜYÜKŞEHİR’den "YENİ NESİL" İŞGAL

BÃœYÃœKÅžEHÄ°R'den "YENÄ° NESÄ°L" Ä°ÅžGAL

Mimarlar Odası Ankara Åžubesinde yapılan bası toplantısında Oda yöneticileri BüyükÅŸehir Belediyesi’nin “ yeni nesil büfe” ismiyle Kızılay'daki kaldırım iÅŸgallerine ateÅŸ püskürdü. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, yeni büfeleri  “yeni nesil iÅŸgal” olarak niteledi.

Mimarlar Odası Ankara Åžube Oda Yöneticileri Ankara Kızılay’da Atatürk Bulvarı, Bakanlık, Ziya Gökalp Caddesi’nde adım başı yapılan BüyükÅŸehir Belediyesi’nin ”yeni nesil büfe” ismiyle konumlandırdığı büfelere tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ Kaldırımda yürümeyi engelleyen, karşıdan karşıya geçmeyi bile engelleyen büfeler bir de yeni nesil büfe ismiyle adlandırılmışlar, bize göre, yeni nesil iÅŸgaldir. BüyükÅŸehir Belediyesi’nden hangi ihale süreci ile bu büfelerin yapıldığını ? yerlerin nasıl belirlendiÄŸini? Kime ne kadara verildiÄŸine dair bilgi edinme kanuna göre yazı yazdık. Bu iÅŸin başında kim var? Hangi ÅŸirket pazarlıyor? Kaç liraya satıyorlar? BüyükÅŸehir Belediyesi bu soruları cevaplasın. Dün daha önce büfeleri olan esnaflar bizi ziyaret etti. Çok yüksek rakamlar telaffuz ettikleri için biz bu rakamları telaffuz edemeyeceÄŸiz. Elimize belgeler geldiÄŸinde konuÅŸacağız. Çok büyük rantların döndüğüne dair görüşlerini bize ilettiler. BüyükÅŸehir Belediyesi’nin ihalelerini ihale takip merkezimizle takip edeceÄŸiz.” dedi.

Candan , kentin engelliler için yaÅŸanmaz hale geldiÄŸini söyledi: “Kamusal alanda insanlar yürürken karşılarında bu ÅŸekilde iÅŸgal alanları ile karşılaÅŸmalarını doÄŸru bulmuyoruz. Kent yaÅŸanılamaz durumda, kentte bir engelli sürekli engele karşılaşıyor.  Kenti engelsiz hala getiremezken, eriÅŸilebilir bir kent yapamazken BüyükÅŸehir Belediyesi, yeni nesil iÅŸgal araçları ile her yerde engel yaratıyor.”

Halk,Esat Caddesi'nde BüyükÅŸehir Beldiyesi’nin UKOME kararı olmadan otopark parasını da aldığını iddia ediyor diyen  Candan, “ BüyükÅŸehir Belediyesi sokakları cadde yaparak otoparka çeviriyor. En son Esat Caddesi’ni kesen Büyükelçi Sokak, Büyükelçi Caddesi yapıldı. Orada oturan insanlar, arabalarını kapılarını önüne park edemez hale geldiler. Büyükelçi Caddesi’nde ikamet eden  halkta bize gelerek ÅŸikayette bulundu. Yarın orada saat:18.30’da toplantı yapacaklar. Sokaklarımızı ve caddelerimizi hatta kaldırımlarımızı ranta hizmet ettiren zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.

Melih Gökçek cevaplasın

Bir gazetecinin CumhurbaÅŸkanı’nın Kaçak Saray yerleÅŸkesine iliÅŸkin “ Ankara’da kaç tane gezilecek yer var, Parmak sayılarını bulur mu?” Söylemine  ithafen Ankara’da gezilecek yer yok denmesinde ne diyorsunuz sorusuna ise Candan ,” 22 yıldır Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi’ni teslim ettikleri Melih Gökçek bu soruyu cevaplamalı. Evet Ankara’da gezilecek yer çok. Ama bunu açığa çıkartacak Belediye BaÅŸkanı yok. Ankara hem kültüreli, hem tarihi hem mimari mirası ile birçok ülke BaÅŸkenti’nin çektiÄŸi turist potansiyelinin fazlasını çekebilir. Atatürk Bulvarı’ndaki yapılar görülecek gezilecek yerleridir. Barselona Gaudi'nin  mimari  eserleri ile yılda 2,5 milyon turist çekiyor. SaraçoÄŸlu Mahallesi var Alman mimar Paul Bonatz tarafından yapılmış, Ä°ÅŸ Bankası Mongeri'nin yaptığı,Atatürk bulvarı üzerinde o kadar çok yapı var ki gezilecek buna deÄŸer verecek yöneticilerden mahrum Ankara . Gezilecek çok yer var yeter ki talan etmesinler. 22 Yıldır BüyükÅŸehir Belediyesi’nin yaptığı icraatları sorgulasınlar, Melih Gökçek twitter da gezeceÄŸine Ankara’da gezilecek yerleri açığa çıkarsın” dedi.

Namık Kemal Kaya ise aynı soruyu,” Melih Gökçek’in saatlerini, kapılarını gezdirsinler, turist çekecekti buralar sonra robotunu gezdirsinler. Buralar Melih Gökçek’e göre gezilecek yerler ve turist çekecek yerler. Kaç turist çekmiÅŸ açıklasınlar ? ” ifadelerini kullandı.

Kaya  otopark sorununa iliÅŸkin olarak ise,“ Ä°mar yönetmeliÄŸine göre binanın altına otopark yerleÅŸtiremiyorsanız, neredeyse araç maliyetine denk gelecek kadar para alınıyor. Bu insanlardan zamanında para alıp, Belediye olarak tekrar para alıyorlar. Bu nasıl bir yaklaşım anlamıyoruz. Ä°nsanlar kapısının önüne araba park etmek için para ödüyor. Herhalde yeni nesil belediyecilik de bu olsa gerek” dedi. 


Toplam Görüntülenme : 62610
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!