Sobe Gazetesi 2024 - Gökçek Mahkeme Kararını Halka eziyet haline getiriyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Gökçek Mahkeme Kararını Halka eziyet haline getiriyor

Gökçek Mahkeme Kararını Halka eziyet haline getiriyor

AOÇ Planın iptal edilmesi bir kriz halidir. Gökçek kent yönetmeyi bilmediği gibi kriz yönetmeyi de bilmiyor.

Meslek Odalarını hedef gösteren Melih Gökçek Ankara Bulvarı’nı trafiÄŸe kapattı ama eski güzergahları açmadı. Meslek Odaları BüyükÅŸehir Belediyesi’nin hedef gösteren açıklamalarına tepki göstererek ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya  dava açan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Åžehir Plancıları Odası Ankara Åžubesi, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası Ankara Åžubesi ve TMMOB Ankara ilk koordinasyon kurulunun yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluÅŸu destek verdi.  

TMMOB Ankara Ä°KK Sekreteri adına açılşıla baÅŸlayan basın toplantısında Ä°KK sekreteri Özer AkkuÅŸ “Ankara kent yöneticileri tarafından TMMOB hedef haline getirildi. Bu davanın baÅŸlangıç tarihi yolların yapılmadığı tarihtir, Dava sonucunda Ankara kent yönetimi yolları trafiÄŸe kapatıp bunun sorumlusunun meslek odaları olduÄŸunu iddia etti .Hukuki bir  karardır dava  siyasi bir dava deÄŸildir. Plan itirazları, meslek  odalarının haklılığı ile mahkeme tarafından verilmiÅŸtir.  bir karara kavuÅŸmuÅŸtur. Siyasetin en kirli hali ÅŸu an bu hukuki zemini bir kenara bırakarak , odaların hedef gösterilmesidir. Ankapark ve kaçak saray da var onları da kapatması lazım. Ä°nsanların demokratik hakkını kullanmasını destekleriz. Tepkiler, mesleÄŸini ülkenin çıkarlarına eÅŸ deÄŸer gören TMMOB dan öte siyasi iktidara da yönelmelidir. Ankara halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceÄŸiz. Odalara uÄŸraÅŸarak Ankara halkına hizmet edemez. Odalara uÄŸraÅŸmayı oda yöneticilerini tehdit etmeyi  bırakarak Ankara halkına hizmet etmeli.” Ä°fadelerini kullandı.

"Plan iptal edilmiÅŸse ortada bir kriz var demektir. Gökçek krizi de  yönetemiyor"

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “Bugüne kadar kimseyi kiÅŸisel hedef almadık. Melih Gökçek kiÅŸisel olarak hedef gösteriyor. AOÇ planına dava açtık evet orada bu ülkenin kurucusu Atatürk'ün vasiyeti ve ÅŸartlı bağışı ile  halka emanet edilen bir toprak var.Ankara'nın nefesi,her türlü afette sığınacağımız limanı, yeÅŸili  ve cumhuriyetin özgürlükçü deÄŸerlerinin kurucu mekanı var.  Bir buçuk yıl önce  mahkeme kaçak saray Ankapark ve yolları ilgilendiren bu planla ilgili yürütmeyi durdurma  kararı verdi. Ankara bulvarı, kaçak saray, Ankapark inÅŸaat halindeydi. O gün mahkeme kararını uygulamadı,ÅŸimdi uygulamak zorundayım diyerek, bulvarı kapatıp ÅŸov yapıyor.  Mahkeme kararlarını halka eziyet olarak uyguluyor. Plan bir bütündür mahkeme bütününü  iptal etti. Kendi beklentileri ve rant beklentileri üzerinden yönelik plan yapamazlar, ÅŸartlı bağışlanmış topraÄŸa kafalarına göre plan yapamazlar. Yöneticilere ne mahkeme beÄŸendirebiliyoruz ne bilirkiÅŸi beÄŸendirebiliyoruz.Mahkemeleri de bilirkiÅŸileri de odaları da suçlar açıklamalarda bulunuyor. Plan iptal edilmiÅŸse ortada bir kriz var demektir. Bu krizi çözmek için, kriz planlaması yapılması lazım. Alternatif yolların belirlenmesi, yönlendirmenin yapılması.Gökçek  kenti oyun alanı sanıyor.bilimsel ilkelerden yoksun , kenti yönetemediÄŸi gibi, kriz durumunu da yönetemiyor eziyeti halka çıkartıyor. Zeytinyağı gibi üste çıkarak odaları suçluyor. Beceriksiz ve iÅŸbilmezliÄŸinin faturasını kaba kuvvetle, hedef göstererek odalara çıkartmaya çalışıyor. Kent oyuncak deÄŸil ki “yolu kapatıyorum” diyor. Alternatiflerini üreteceksin, halkını maÄŸdur etmeyeceksin. YönetemediÄŸin, ortada  o zaman bi çekil bi istifa et." dedi.

Önce Kaçak sarayı ve oyuncaklarını depoladığın Ankaparkı kapat, yolu da risk planı yaparak halkı mağdur etmeden, etaplayarak kaldır.

Candan kendisini hedef haline getiren “Candan’ı lanetliyoruz” yazılı afiÅŸleri göstererek, Melih Gökçek’in azmettirici olduÄŸunu söyledi. Candan şöyle devam etti: “PerÅŸembe günü basın toplantısında ÅŸahsımı hedef gösterdi, arkasından eylemler ve bu afiÅŸler çıktı. Bu  hedef göstermenin  azmettiricisi Melih Gökçek’tir.Odalarımıza, yöneticilerimize yönelik her türlü tehdit ve saldırının sorumlusu Melih Gökçektir. Bizler ortadayız sözlerimizin ve yaptıklarımızın altına imzamızı atarız. Bu afiÅŸi yaparak beni hedef gösterenler, mert deÄŸiller. Bugün Melih Gökçek hakkında  bir kez daha suç duyurusunda bulunduk,Valilikten  koruma istedik, afiÅŸleri asanların tespiti için mobese kayıtlarını istedik ve büyükÅŸehir belediyesi zabıtasının afiÅŸleri toplaması için göreve davet ettik.  Vasiyet ile emanet edilen AOÇ yi korumaya çalışıyoruz teknik olarak yanlış yapılan bir plana itiraz ediyoruz. Ortada  hukukun verdiÄŸi karar var.Buna uyacaksınız.1,5 yıl önce uysaydınız bunlar olmayacaktı.Hem iÅŸi yapamıyor hem hukuka uymuyor, hukuka uyuyormuÅŸ gibi yaparak halka eziyet ediyor. Önce Kaçak sarayı ve oyuncaklarını depoladığın Ankaparkı kapat, yolu da risk planı yaparak halkı maÄŸdur etmeden , etaplayarak kaldır.Yapamıyorsan çekil. Protesto  ile demokratik taleplerini dile getiren insanları anlıyoruz yalnız eylemin muhatabı BüyükÅŸehir Belediyesi’dir.  Mimarlar Odası’nın yol kapatmak gibi bir yetkisi yok. Ulaşımda Ankara’yı birbirine katmıştır. Bu planın olduÄŸu alana yaklaşık 22 milyar para israf edilmiÅŸtir.Bu parayla, 392 km ankaray, 150 km metro yapılırdı. 22 yıldır 1 metre metro yapamadı, halkın parasını çarçur etti, eylem yapacaklarsa, belediyeye bunların hesabını sorsunlar."  ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Candan Ankara’da olası bir depremde toplanma merkezi olmadığına da dikkat çekti: “Bugün 17 aÄŸustos Marmara depreminin yıl dönümü Ankara'nın toplanma alanları neresidir diye resmi yazı yazdık kurumlara kayda deÄŸer bir cevap alamadık.  AOÇ’ye böyle de bakmak gerekiyor. AOÇ kamuya ait en büyük açık alandır. Ankara da deprem için toplanma merkezi yok. AOÇ herkesi alabilecek kapasitededir.”

“Odaların da yargının da yol kapatma yetkisi yok”

Åžehir Plancıları Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Emre Sevim : “Odalar kamuyu zarara uÄŸrattı gibi bir algı özellikle yaratılıyor.Kent yöneticisi olarak  sen uyarılmışsın uyarılara kulak asmamışsın, plan yapmışsın,  sonra  odalar yolu kapattı oluyor.  Odaların yolu kapatma yetkisi yok.  Yargının da yolu kapatma yetkisi yok. Yargı bu plan yanlıştır diyor.  Yollar neden kapatılıyor halkı maÄŸdur etmek için yapıyor . Gazi Mahallesi yolu bu plandan öncede vardı. Eski güzergahtaki yoları da kapatıyor, belediye yargı kararlarını halk odalara tepki göstersin diye sırf mahkeme kararlarını yanlış uyguluyor.  Ankara ya  zulüm ediyor. Ankara’lıya biz zulüm ediyorsak,  Etlik Metrosu Keçiören Metrosu vardı Dikmen Metrosu vardı Keçiörenliler yıllardır metro bekliyor bunları da mı odalar yaptı.  Ankaralı durumun farkındadır bu planlar neden uygulanmıyor.  Neden hala saat 22.00 da baÅŸkentte metro bitiyor. Ankara trafiÄŸindan Melih Gökçek sorumludur.” Åžeklinde konuÅŸtu.

Mimarlar Odası Ankara Åžube 2. BaÅŸkanı Ali Atakan:  “Demokratik iÅŸleyiÅŸi yerli yerine oturmasını beklerken odalara hedef alan kampanyayı baÅŸlatan bu misyonu Ankara’da melih gökçek üstlenmektedir. Çirkinlik , böyle karalama kampanyaları bu kente yakışmamaktadır. Melih Gökçek yaptığı yanlış iÅŸlerle zaten itibarsızlaÅŸmıştır. Tekrar itibar toplama peÅŸindedir. Ankara’yı mahvetmekten vazgeçmelidir.  Demokratik mücadelemizle hukuki mücadeleye devam edeceÄŸiz.”

“Vatandaşın sorununu çözecek alternatif yol sunmadan kapattı”

Çevre Mühendisleri Odası adına katılan Cem Åžahin "ÅŸu anda yargı gerekli kararı verdi ve iptal etti direk yolu kapatarak burada karalama kampanyasına baÅŸlayan gökçek birden hukuku tanır oldu. VatandaÅŸa zulüm yapmış olduÄŸu yolu kapatarak. Melih Gökçek alternatif yol bulmadan yolu kapatmış durumda.  Vatandaşın sorununu çözmeye yönelik hiçbir alternatifi yok. Odaların telefon numaralarını tweet atıyor. Odaları suçluyor. Bu zülmü Melih Gökçek yapıyor. “ dedi.

“Amaç hedef göstermek”

İç Mimarlar Odası BaÅŸkanı Emrah Kaya   “ilk kez  karşılaÅŸtığımız senaryo deÄŸil ahlaksızca insanları hedef gösteriyor.  Bu kampanyaların arkasında hep Melih Gökçek’i görüyoruz.  Sonuna kadar bu halkın hakkını arayacağız.”

Peyzaj Mimarları Odası adına konuÅŸan Harun KılıçoÄŸlu “Meslek örgütleri yaklaşık bir haftadır hedef gösteriliyor. Bunu kınıyoruz. Bugün mahkemenin vermiÅŸ olduÄŸu kararı uygulamakla yükümlü kiÅŸi halka ÅŸikayette bulunarak insanları hedef haline getiremez. Yol kapatıp,  iki gündür twitter da oturan odaları suçlayan hedef gösteren biri baÅŸka birÅŸey yapması da beklenemez. Yolu sökmesi yetmiyor Ankapark' ta ki oyuncaklarını toplayıp evine götürmeli. Kaçak sarayı da kapatmalı” dedi.


Toplam Görüntülenme : 56339
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!