Sobe Gazetesi 2024 - Ankara’ya saksı düştü
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Ankara’ya saksı düştü

Ankara’ya saksı düştü

Ankara’da kentliler Kızılay’da güne beton saksılarla uyandı. Mimarlar Odası Ankara Åžube yöneticileri “Melih Gökçek kenti çöpe dönüştürüyor” diyerek tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nde bugün yapılan basın toplantısında Ankara’nın beton saksıları konuÅŸuldu. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, Melih Gökçek’e yüklendi:  “ BüyükÅŸehir Belediyesi çakma ödüllerle kendini plansızlığını meÅŸrulaÅŸtırmaya çalışıyor. Bilimsel planlama yok kent estetiÄŸi yok,bu beton saksılarla kenti çöpe dönüştürmüş durumda. Kentin böyle beton saksılara ihtiyacı yok. Hem plansızlıkla aktif yeÅŸil alanları yok ediyor aÄŸaçları kesiyor, hem  bu saksıların içine dokunamayacağınız pasif, sanal yeÅŸil alan yaratıyor. Maliyet açısından da koyacağı toprak, çiçeÄŸi, o saksılara ekeceÄŸi çiçeklerin bakımı derken kentin bütçesi çarçur ediliyor. Bakımı ile tahminen bir saksının maliyeti 500 Türk Lirası'na mal olacaktır. Yaya geçitlerinin olduÄŸu yere, engelli yaya yollarının yakınına saksı koyuyor. Ankara ulaşımını mahvettiÄŸi gibi yaya trafiÄŸini de engelleyerek kalabalıklaÅŸtırıyor. Güvenpark yaya sirkülâsyonunun yüksek olduÄŸu bir alan Güvenpark kaldırımlarını saksı ile çevirmiÅŸ. Yaya trafiÄŸi açısından oldukça tehlikeli ve riskli, karşıdan karşıya insanlar koÅŸarak geçtiÄŸinde karşılarına devasa bir saksı çıkıyor. Bir araç sürücüsü saksı yanındaki karşıdan karşıya geçmek için hamle yapan insanı, göremeyebilir. Ve o saksılara çiçek ekildiÄŸinde daha da görüş alanı azalacak.  Yayalar için hayati risk taşıyor. Her zamanki gibi düşünmeden, plansızca yapılmış.”

“Kentin kafasına saksı düştü”

Candan, BüyükÅŸehir Belediyesi’nin bu kentte yaptığı keyfe keder uygulamalardan biri olarak yorumladığı beton saksılar için, “ Laleli, saksılı bir BaÅŸkent ile karşı karşıyayız. Bu kente yaptığı keyfe keder uygulamalarıyla kente zarar veriyor. Ankapark’taki oyuncaklar, saatli heykeller, Kızılay’da laleden sonra,  ÅŸimdi de kentin kafasına saksı düştü. Kendisini akılcı düşünmeye ve akılcı hareket etmeye davet ediyoruz, hiç kimse kentin bütçesini böyle oyuncaklara ve estetik yoksunu betonlara harcayamaz ” dedi. 
Toplam Görüntülenme : 54986
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!