Sobe Gazetesi 2024 - Gökçek nefret suçu işliyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Gökçek nefret suçu işliyor

Gökçek nefret suçu işliyor

Melih Gökçek’in Congresium da projelerini açıklarken aynı dakikalrad basın toplantısı yapan mimarlar Mimarlar  Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan Melih Gökçek’in açıkladığı projeleri deÄŸerlendirdi. Candan, “ Melih Gökçek, Hıdırlıktepe projesini anlatırken burada ikiÅŸer katlı villalar yapacağını söyledi. Bu villalarda muhafazakâr aileler oturacak dedi. Bu muhafazakâr aileler ve muhafazakar olmayan aileler zihniyeti hiçbir yöneticiye yakışmıyor.  Böyle bir ayrıştırma nefret suçudur. Televizyonda söylemiÅŸtir, herkesin gözü önünde,  muhafazakârlar burada oturacak muhafazakâr olmayan aileler burada oturamayacak demektir ki muhafazakârlığın kentsel ölçekte bir planlamaya konu edilmiÅŸ olması toplumu kentte ikiye ayıran bir söylemdir. Kentle rbu ÅŸekilde iikiye ayrılarak ayrıştırılamaz bu çok tehlikeli bir bakış açısı ve kent asla böyle söylemler üzerinden planlanamaz. Bu nefret suçu kapsamına girmektedir, hukukçularımızla gerekeni yapacağız. Kent insanları bütünleÅŸtiren ortak alanda sorunlarını çözen ortak yaÅŸam alanıdır.  Hıdırlıktepe’ye daha önce de helikopter konduracaktı, Nasreddin hoca heykeli yapacaktı, projelerini unuttu galiba.” dedi.

Ulus Tarihi Kent merkezine de deÄŸinen Candan ÅŸunları söyledi: “BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek Ulus tarihi kent merkezinde yıkım gerçekleÅŸtirip bir meydan yapacağını söylüyor, Ulus tarihi kent merkezinde esnafı maÄŸdur etmeyeceÄŸiz diye de ekliyor, geçiÅŸtirerek ekliyor. Oto terminali yerine bu esnafları taşıyacağını söylüyor. Oto terminali dediÄŸi AÅžTÄ°. AÅžTÄ°’nin yerine, AVM merkezi, rezidasn yapılacağını kamuoyunun gündemine taşıdık,  Çevre Åžehircilik il Müdürlüğü ve BüyükÅŸehir Belediyesi böyle bir ÅŸey gündemizde yok diyerek açıklama yaptı. AÅžTÄ° AOÇ arazisidir, böyle bir durumun yapılmasına asla izin vermeyeceÄŸiz, yeni bir hukuki döneme baÅŸlayacağız” 

 “Böyleydi  böyle kaldı deseydi keÅŸke”

Candan, Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi’nin “böyleydi böyle oldu” sloganlarını hatırlatarak, 70. Gün geçidinin sular altında kalan fotoÄŸraflarına basına göstererek, “ Bu köprü böyleydi, böyle oldu” dedi. Candan ayrıca, “Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi’nin, uygulamalarına iliÅŸkin böyleydi, böyle oldu, şöyle yeÅŸil oldu yaklaşımı içinde olması, sonbahardaki fotoÄŸraflarla ilk bahardaki aynı alanların fotoÄŸraflarını, cilalı bir ÅŸekilde sunduÄŸunu biliyoruz. 70. Gün geçidi de sadece bir geçitti, dalgıçlar girdi, bunu da böyleydi, böyle oldu diye sunmalıydı. 22 yıldır, Ankara’ya 1 metre metro kazandıramadığını söyleyerek, bunu da “böyleydi, böyle kaldı” deseydi.  Melih Gökçek’in yapamadıkları sosyal medyada caps oluyor, bu açıklamalarından sonra olmaya da devam edecek” Ä°fadelerini kullandı.

Namık Kemal Kaya ise  Melih Gökçek Ankara’ya deniz getirdi yazılı su basan bir alt geçit fotoÄŸrafıyla basın toplantısına katılarak ÅŸunları söyledi: “ Ankapark dünyanın en büyük parkıymış, dünyanın en büyük hukuksuzluk süreci aynı zamanda. Hacıbayram’da 33 konutun restorasyonlarını yapamadığını sürdüğünü söylüyor, çünkü mülk sahiplerinin ellerinden zorla alarak, insanları çıkartıyor, insanları yerinden ediyor ve kentsel ranta dönüştürüyor. Ankara’ya deniz getiremediÄŸinden boÄŸaz getireceÄŸiniz söylüyor, Aslında deniz getirdi. Herkes, her yaÄŸmurda Ankara’nın halini biliyor.” 


Toplam Görüntülenme : 52746
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!