GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
4+4+4 eylemleri sürüyor

4+4+4 eylemleri sürüyor

Eğitim Emekçileri 4+4+4 yasasını protesto etmek için iki gündür direniyor.

Eğitim emekçileri, iki gündür tüm engellemelere ve müdahalelere rağmen her yerde eylemlerini sürdürdüler. Ankara’da Ziya Gökalp Caddesi’ni ve Tandoğan Meydanı’nı eylem alanına çevirdiler. Polis, barikat kurduğu Ziya Gökalp Caddesini trafiğe kapattı. Tandoğan Meydanı’nda toplanan emekçiler müdahaleye rağmen, Ziya Gökalp Caddesi’ndeki kitle ile geç saatlerde buluştu. Eğitim Emekçileri 4+4+4 yasasına karşı buradayız hiçbir yere gitmiyoruz dediler. Yağmura ve kara rağmen direnişlerini sürdürerek Ziya Gökalp Caddesi’nde sabahladılar.

“Polis provokasyon yapıyor”

Ziya Gökalp Caddesi’nde geceyi geçiren emekçiler, sabahın erken saatlerinde sloganlarla, halaylarla güne başladılar. Polisin “Dağılın, yaptığınız eylem yasadışıdır, zor kullanarak müdahale edeceğiz,” anonsuna karşı, eğitim emekçileri oldukları yere oturarak cevap verdiler. Polisin “ Aranızda polise saldırmak için şişe toplayanlar var, taş toplayanlar var zor kullanarak müdahale edeceğiz” anonsuna karşı eylem alanında konuşma yapan KESK Başkanı Lami Özgen “Provokasyon yapan Polistir, Polis yalan söylüyor, biz dünden beri demokratik bir şekilde eylemimizi sürdürüyoruz, yaptığı anons anayasaya aykırıdır, hiçbir yere gitmiyoruz eylemimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Eylemi, yasadışı olarak niteleyen emniyet yetkilileri, bir saat içinde eylemciler dağılmazlarsa müdahale edeceklerini söylediler. KESK dağılmama kararı aldı, eğitim emekçileri “ baskılar bizi yıldıramaz” “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarıyla kararlı bekleyişlerini sürdürdü. Bu kararlı bekleyişe karşı bir saat süre sonunda da herhangi bir müdahale gerçekleşmedi. 

Eğitim emekçileri her yerde eylemde

Eylemin ikinci gününde de eğitim emekçileri Ankara’da, İstanbul’da Antalya’da, İzmir’de Adana’da, Bursa’da, Manisa’da Kocaeli’de, Dersim ve Hatay’da meydanlara çıktılar. 

Eylemin ikinci gününde İstanbul’da Cevahir AVM önünde toplanan emekçiler AKP binasına yürüyüşe geçtiler. İki gündür Ankara’da bütün engellemelere, kurulan barikatlara ve müdahaleye rağmen meydanları sloganlarıyla çınlatan, emekçiler, Meclis’e yürüme kararı aldılar.  

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu saat 18.00 da Tünel’de buluşacaklarını açıkladılar Tünel’de buluşarak Taksim’e yürüyecekler arasında, İstanbul Barosu, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu yer alıyor.