Sobe Gazetesi 2024 - Gökçek gitti afetleri kentlilerin başına kaldı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Gökçek gitti afetleri kentlilerin başına kaldı

Gökçek gitti afetleri kentlilerin başına kaldı

Her yağmur sonrası Ankara Gökçezede oluyor

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, her yaÄŸmur yaÄŸdığında rant odaklı kentleÅŸme, vadilerin yapılaÅŸmaya açılması ve altyapı yoksunluÄŸu nedeniyle BaÅŸkent’te meydana gelen sel görüntülerini deÄŸerlendirdi.

“Kentteki bu rezaleti yaparsa AKP yapar”

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan “Gökçek gitti afetleri kentlilerin başına kaldı. Rant odaklı yapılaÅŸma vadilerin betonlaÅŸması ile her yaÄŸmur Gökçek felaketi olarak Ankaralılara dönüyor.   Ankara yıllarca bu Gökçek’in afetinden kurtulamayacak. Onu yargılamayan AKP de, bu iÅŸin birinci derece sorumlusudur.   Pazar yerleri, altgeçitler, yollar dere yatağına dönüştü, vatandaÅŸlar video ve fotoÄŸraf çekip Mimarlar Odası’na gönderiyorlar. Bilkent Åžehir Hastanesi bölgesinde kanalizasyonlar fışkırıyor. Åžehir hastanesi açılsın, altyapı da kanalizasyon da tıkanacak. Sorunlu kanalizasyon altyapısı yaÄŸmur suları ile saÄŸlık sorunlarına da neden olacak. Büyükesat Vadisi’nden Birlik Mahallesi’nden, Sıhhiye’den Balgat’tan görüntüler  bu kentin altyapısının iflasının görüntüsüdür. Gökçek gitti, Tuna konuÅŸamıyor, vatandaÅŸ maÄŸdur birde oy istiyorlar. ‘Kentteki bu rezaleti yaparsa AKP yapar’ demek içten bile deÄŸil” dedi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ä°lk yerel seçimlerde vadileri yapılaÅŸmaya açarak kenti betonlaÅŸtıran, kamu kaynaklarını alt yapıya, ulaşıma deÄŸil, Ankapark, GökkuÅŸağı, Demir Kafes, kapılar gibi israf projelerine harcayan yöneticilerin gitmesi ÅŸart.  VatandaÅŸ sokaklarda maÄŸdur, onlar sarayda sefa sürüyorlar.  24 Haziran’da bu selle birlikte onları da göndermek ÅŸart oldu.  Bilime ve meslek odalarının açıklamalarına kulak verilmedi. Sağır sultan duydu bunlar duymadı.”

Altyapıya yıllardır ciddi bir yatırımın yapılmadığını da sözlerine ekleyen Candan, “Her yeÅŸil alan ve vadi betonlaÅŸtırıldı. Derelerin üzeri kapatıldı. Dere yatakları yapılaÅŸmaya açıldı. Sel basan yerlere baktığınızda dereler yatağını bulmaya çalışıyor. Büyükesat Vadisi’ni yapılaÅŸmaya açtılar, vadi tabanına yol yaptılar. BetonlaÅŸma ile birlikte plansız hormonlu büyüyen kentleÅŸmeyi altyapı karşılayamıyor. Gökçek ve onu koruyanlar er geç yargı önünde hesabını verecek.”


Toplam Görüntülenme : 47284
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!