Sobe Gazetesi 2024 - Ankapark ihalesi 3.kez ertelendi
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Ankapark ihalesi 3.kez ertelendi

Ankapark ihalesi 3.kez ertelendi.

Gökçek'in Ä°sraf Parkı metal çöplüğü olarak kalacak…

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Büyük kamu israfı  ve hukuksuzluÄŸun  simgesi olan  BaÅŸkent'in kara deliÄŸi haline gelen Ankapark'ın iÅŸletme ihalesinin 3.kez ertelenmesini  deÄŸerlendirdi.  

 Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan: ''Ankapark'ın iÅŸletmeye verilmesi için 29 yıllığına uzatılması hukuksuzluÄŸu ile Ankapark iÅŸletme ihalesine daha çok ertelenecek, Gökçek'in israf parkı metal çöplüğü olarak kalacak. Zarar tazmin edilmeli Gökçek yargılanmalı" dedi.

Candan şöyle devam etti: ''Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nde hukuksuz, Atatürk'ün vasiyeti ve ÅŸartlı bağışına aykırı olan yapılan Ankapark'ın iÅŸletmeye verilmesi için 29 yıllığına uzatılması hukuksuzdur. Bu hukuksuzluk içerisinde yapılan Ankapark iÅŸletme ihalesine kimse katılmadığı için ihale 3.kez ertelendi ve daha da ertelenecek. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nde Ankapark yapılması ve onun iÅŸletmeye verilmesi hukuksuzdur ve ihanettir ihanetinde ihalesi de olmaz demiÅŸtik. Süreç öyle devam ediyor.  24 Haziran seçimleri rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi ile kapımızdaki ekonomik çöküş, ile birlikte Ankapark'ın iÅŸletme ihalesi  olamayacak. Ankapark alanı oyuncaklardan arındırılarak Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'ne (AOÇ) iade edilmeli, Gökçek ve Tuna yargılanmalıdır" diye konuÅŸtu.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi olarak ihalenin hukuksuz olduÄŸunu belirterek, anayasaya aykırılığının sorgulanması için yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtık diyen Candan  ÅŸÃ¶yle devam etti: "Ankapark'ın 3 milyarı bulan maliyetiyle Ankara'nın kara deliÄŸidir. Ankapark'ta 3 bin personel çalışacak. Personel giderleri, elektrik, 100 bin metrekarelik gölet ve fıskiyenin iÅŸletme giderleri, 100 bin metrekarelik kapalı alanın ısıtılması, oyuncakların daha iÅŸletmeye açılmadan eskimeye baÅŸlamış olması ile bakım onarımı da hesaplandığında, iÅŸletme giderlerinin yıllık 1 milyara yaklaÅŸmasıdır. Bu ekonomik olarak bir çöküş yaÅŸadığımız koÅŸullarda karşılanamaz bir durumdur. Sadece iÅŸletme giderinin karşılanması için giriÅŸ ücreti 50 TL den yılda 20 milyon kiÅŸinin ziyaret etmesi gerekmekte. Ä°ÅŸletmenin kar marjını da eklediÄŸinizde Türkiye koÅŸullarında bu iÅŸi döndürecek bir durum olmayacağı da ortada. Paris'teki Disneyland bile yıllık 18 milyon ziyaretçisi olmasına raÄŸmen zarar ediyor.''


Toplam Görüntülenme : 47816
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!