Sobe Gazetesi 2024 - Paha biçilemez AOÇ arazilerinin metrekaresi 1 liradan kiralanıyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Paha biçilemez AOÇ arazilerinin metrekaresi 1 liradan kiralanıyor

Paha biçilemez AOÇ arazilerinin metrekaresi 1 liradan kiralanıyor

AOÇ tarımsal depolama alanının metrekaresinin aylık kirası 1-4 lira arasında

AOÇ alanlarının peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, haftalık basın toplantısında AOÇ’deki talanın kiralama yöntemiyle devam ettiÄŸini,  bugünkü Resmi Gazete’ye göre Atatürk Orman ÇiftliÄŸi (AOÇ) arazisinde bulunan, Ankapark sınırındaki toplam 8 bin 500 metrekare tarımsal depolama alanının 1 ile 4 lira arasında bedelle kiraya verildiÄŸini bildirdi.

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “AOÇ alanlarından Ankapark’ın sınırındaki 81 bin metrekaresinin 10 yıllığına, yıllık 345 milyona ihaleye çıkması ve kiralama kararının ardından, bugünkü Resmi Gazete de 8 bin 500 metrekarelik tarımsal depo alanının kiraya çıkartıldığını gördük. GeçtiÄŸimiz hafta gündeme getirdiÄŸimiz yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanla, Ankapark’ın sınırında bu alanlar birlikte dahil olmasıyla Ankapark’ın sınırlarını geniÅŸletecekler. Buranın da yine muhtemelen Ankapark’ın ihalesini alan firma tarafından alınacağını ifade etmekte fayda var. Burada önemli olan 8 bin 500 metrekarelik bir alan 3 parsel, 2108 ada 19 parsel içinde 3 bölüm tarımsal depolama alanı olarak kiraya veriliyor. Burada dikkat edilecek konu ÅŸu. Aylık istenen ihale bedelleri tahmini bedellerine baktığımızda AOÇ arazilerinin 1 metrekaresinin aylık 1 lira ile 4 lira arasında deÄŸiÅŸiyor. Yani yok pahasına kiralanıyor. AOÇ’nin parsel parsel talan edilmesini yargı sürecini taşıyacağız” diye konuÅŸtu.

AOÇ’yi parsel parsel takip etmeye devam edeceÄŸiz

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“AOÇ arazilerinin bırakın kiralamayı , kuruluÅŸ ilkelerine göre bugün herkesin ihtiyacı olan temiz ve güvenilir gıdaya ulaÅŸabilmesi açısından deÄŸerlendirilmesi gerekiyor ki buralar tarım arazileri ki tarımsal depolama alanları iken buraları Ankapark gibi belki de oyuncak deposu haline getirilecek bir alan için kiralamaya çalışıyor. Parsel parsel metrekare metrekare takip ettiÄŸimiz bir süre için yargıya taşıyacağız. AOÇ’nin arazilerinin bir metrekaresinin deÄŸeri, bir aylık kirası 1 lira olamaz. 1 lirayı 30’a bölün kuruÅŸla hesaplanıyor. AOÇ arazilerinin maddi karşılığı yok. Milyonlar verseniz siz o arazilerinin bir parçasını alamazsınız. Orası Atatürk’ün bize emaneti, Cumhuriyet’in kurucu deÄŸerlerinin mekanı. AOÇ talanına karşı parsel parsel metrekare takip etmeye devam edeceÄŸiz.”

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ise şunları söyledi:

“AOÇ’yi her hafta parsel parsel takip ediyoruz. Ne yazık ki her hafta yeni bir geliÅŸme ile karşılaşıyoruz. GeçtiÄŸimiz hafta bugün de piknik alanlarının yanında yeni bir kullanımın önerildiÄŸini görüyoruz. Tarımsal depolama alanı adı altında Ankapark’ın hemen yanı başında yeni bir kiralama meselesinin söz konusu olduÄŸunu da görüyoruz. AOÇ’nin kuruluÅŸ ilkelerine aykırı bir olarak,  muhtemel ticari kullanımlara açılacak piknik alanlarının halkın kullanımına açık olmayacak ÅŸekilde para ile kullanılacak alanlar ÅŸimdi de depolama alanı olarak kiralamaya veriliyor. Aylık metrekare başına 1 ila 4 lira arasında deÄŸiÅŸen inanılmaz fiyatlara deÄŸeri bile olamayacak rakamlardan söz ediyoruz. Bunun zaten pahasının tartışılması bile doÄŸru deÄŸil. AOÇ alanlarının kiralama yöntemiyle birilerine peÅŸkeÅŸ çekilmesine kesinlikle karşıyız. Bir yandan ihalelerde bu fiyatları gördüğümüz zaman dudak uçuklatan ve gerçekten Atatürk’ün emanetinin bu ÅŸekilde kullanıldığın görmek içler acısı Yargı süreçlerini baÅŸlatacağız. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi olarak AOÇ’nin geçmiÅŸten bugüne takipçisi olmaya devam edeceÄŸiz.”


Toplam Görüntülenme : 43509
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!