Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlar: Kurtuluş Parkı halkındır üniversiteye tahsisi ihtimali söz konusu bile olamaz
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlar: Kurtuluş Parkı halkındır üniversiteye tahsisi ihtimali söz konusu bile olamaz

Mimarlar: Kurtuluş Parkı halkındır üniversiteye tahsisi ihtimali söz konusu bile olamaz

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, KurtuluÅŸ Parkı’nın TED Ãœniversitesi’nin kampüs alanına dahil edilmesine ve BüyükÅŸehir Belediyesi’nin bu duruma sıcak bakmasına iliÅŸkin iddiaları deÄŸerlendirdi.

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “Öncelikle bu iddiaların doÄŸru olup olmadığının BüyükÅŸehir Belediyesi ve adı geçen üniversiteler tarafından açıklanması gerekir.  Böyle bir tahsisi tahayyül bile edemeyiz. KurtuluÅŸ Parkı kamusal alan olarak Ankaralılara aittir” dedi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ankara’nın nefesi ve doÄŸal SÄ°T alanı olan bir kamusal alanın bir üniversitenin kampüs alanına dönüştürülmesi mümkün olamaz. Burada haberin doÄŸru olmadığına inanmak isterim. Ama burası Türkiye. Ayrıca böyle bir tahsise ne Ankaralı müsaade eder, ne meslek odaları. Bütün bir parkın bir üniversiteye tahsis edilmesi söz konusu olmasa da, parkın kullanılmayan alanına üç üniversite öğrencilerini kapsayan bir öğrenci merkezi kurulacağına yönelik hamleler, toplantıları ve görüşmelerin yapıldığı bilgisi bize de geldi. Hacettepe Ãœniversitesi, Ankara Ãœniversitesi ve TED Ãœniversitesi’nin parkın belli bir bölümünde, özellikle ortada bulunan kullanılmayan alanda bir öğrenci merkezi yapma yaklaşımı içerisinde olduÄŸunu ve projeler yapıldığını duyuyoruz. Bir tahsis yada yen, yapılaÅŸmanın kabul edilmeyeceÄŸi çok açık ve nettir” dedi.

KurtuluÅŸ Park’ın birinci derece SÄ°T alanı olduÄŸunu hatırlatan Candan, ÅŸunları kaydetti:

“Belediyenin asli görevlerinden birisi parkların bakımını yapmaktır. KurtuluÅŸ Parkı aynı zamanda birinci derece SÄ°T alanıdır. Sadece üç üniversitenin bir araya gelerek çaba içerisinde olması güzeldir ancak eksiktir. Meslek odalarının ve Ankaralıların katılımı ile katılımcı bir düzenleme, yapılması yıllardır özlenen hamlelerdir. Bu iyileÅŸtirme çabası karşılığında bir tahsis istememiÅŸ olmaları üniversiteden beklenendir. Öte yandan KurtuluÅŸ Parkı’nın bakımı karşılığında KurtuluÅŸ Parkı’nın ortasında bulunan buz pateni pisti ve düğün salonu alanın öğrenci merkezi olarak üniversitelere tahsis edilmesi  ise  çok tartışmalıdır. Adı geçen üniversiteler, Kolej’e yayılmak istiyor olabilirler. Bu süreç baÅŸlarsa KurtuluÅŸ Parkı ile sınırlı kalmaz, çok katlı otopark, YeniÅŸehir Pazarı ve Hıfzısıhha YerleÅŸkesi de  bu sürecin bir parçası haline gelebilir. Kamusal olan bir alanın kampüsleÅŸmesi kabul edilemez. KurtuluÅŸ Parkı’nın iyileÅŸtirilmesine iliÅŸkin çalışmalar, herhangi bir ÅŸekilde bir beklenti olmadan, ortak akılla üretilmelidir. Bakımını ve uygulamasını da belediye yapmalıdır.”


Toplam Görüntülenme : 36272
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!