Sobe Gazetesi 2024 - Restorasyon skandallarına imza atmış firma Saraçoğlu’nda inşai çalışmalara başladı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Restorasyon skandallarına imza atmış firma Saraçoğlu’nda inşai çalışmalara başladı

Restorasyon skandallarına imza atmış firma SaraçoÄŸlu’nda inÅŸai çalışmalara baÅŸladı

Mimarlar: ‘’SaraçoÄŸlu’na dokunmayın, Davalar devam ediyor, Koruma Kurulu çalışmayı acilen durdurmalı’’

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  Cumhuriyet’in simge yapılarından, kent merkezindeki nefes alanımız olan SaraçoÄŸlu Mahallesi’ni korumak için mücadeleyi bırakmıyor. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, davalar devam ederken, restorasyon skandallarına imza atan firmanın inÅŸai çalışmalara baÅŸladığını bildirdi.

Koruma Kurulu’na ‘’ Cumhuriyetin Ä°lk toplu konut projesi ve kent merkezindeki ender nefes alma mekanlarından olan SaraçoÄŸlu Mahallesi’ne  telafisi mümkün olmayan zararlar verilebilir. Süreci acilen durdurun’’ çaÄŸrısında bulundu.

Ä°ÅŸ makineleri ve kepçelerle SaraçoÄŸlu Mahallesi'ne  girmek, züccaciye dükkanına girmiÅŸ fil durumudur

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, ‘Davalar devam ederken, mahkemeye bilgi belge göndermeyerek süreci uzatanlar, hukuk süreci tamamlanmadan SaraçoÄŸlu’nda inÅŸai çalışmaları baÅŸlattılar. Bu çalışmalar  SaraçoÄŸlu Mahallesi’ne  telafisi mümkün olmayan zararlar verecek. Kamusal nefes alanımız olan SaraçoÄŸlu’nu rant uÄŸruna tarumar etmeleri an meselesi. Ä°ÅŸ makineleri ve kepçelerle SaraçoÄŸlu Mahallesi’ne  girmek, züccaciye dükkanına girmiÅŸ fil durumudur. Ankara I Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nu göreve davet ediyoruz. SaraçoÄŸlu gözbebeÄŸimizdir. Koruma kurulu kentin doÄŸal, kültürel varlıklarını ve  kamu yararını gözeterek inÅŸai çalışmaları durdurmalıdır’’ dedi.

Saraçoğlu gözbebeğimizdir. Mücadeleyi hiç bırakmadık ve bırakmayacağız

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

‘’ Covid fırsatçılığı yaparak, SaraçoÄŸlu’nda aÄŸaç katliamı yapanların, tarihi mahalleyi otopark olarak kullanan ve  tarihi mahalleyi katletmek için restorasyon iÅŸini skandallarla anılan firmaya verenlerin  rant ve talan ısrarı devam ediyor.  Mimarlar Odası Ankara ÅŸubesi olarak mücadeleyi hiç bırakmadık ve bırakmayacağız. SaraçoÄŸlu Ankara’nın göz bebeÄŸidir. Açtığımız dava sonucu daha önce de SaraçoÄŸlu Mahallesi’ne 'dönüşüm' adı altında otopark yapılmasını içeren Koruma Amaçlı Ä°mar Planı iptal ettirmiÅŸtik. Yeniden plan yaptılar, buna da dava açtık. Açtığımız davada Çevre Åžehircilik Bakanlığı, Ankara 23. Ä°dare Mahkemesi’nin istediÄŸi bilgi ve belgeleri  göndermedi. Mahkeme ikinci kez bilgi ve belge istedi.  Hukuksal süreci geciktirmeye çalıştılar. Åžimdi de dava devam ederken, SaraçoÄŸlu’nun katledileceÄŸinin göstergesi olan restorasyon skandallarıyla anılan firma,  inÅŸai çalışmalara baÅŸladı. Hukuksuzluk diz boyu, ancak Mimarlar Odası Ankara Åžubesi olarak bilim ve teknikten aldığımız güçle SaraçoÄŸlu’nu korumak için bütün giriÅŸimlerde bulunacağız.’’


Toplam Görüntülenme : 26853
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!